Η Θωμαή Απέργη με ..Jazz και συρτάκι

Η Θωμαή Απέργη με ..Jazz και συρτάκι

Η Θωμαή Απέργη, είναι μια ξεχωριστή καλλιτέχνιδα, στο δυναμικό της PANIK Records!.Μια κοπέλα με μεσογειακό ταμπεραμέντο που σε κάθε της βήμα μαγεύει.. Η γοητευτική Θωμαή Απέργη κατάγεται από το νησί της Τήνου. Η τραγουδίστρια, απόφοιτος φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, σπούδασε από μικρή μουσική, παράλληλα με κλασσική και ηλεκτρική κιθάρα καθώς και φωνητική, φτιάχνοντας έτσι τη δική της μοναδική καλλιτεχνική προσωπικότητα.

Η ιδιαίτερη φωνή της και οι επιρροές της στη μουσική την έκαναν να στραφεί στη εξερεύνηση της smooth jazz, της χορευτικής bossa nova, downtempo electronica, funk, soul, jazz μουσικής και να ερμηνεύει τραγούδια που εμπνέουν ένα αισθησιακό λίκνισμα σε όσους την παρακολουθούν τα τελευταία χρόνια συντροφιά με ένα σαξόφωνο και ένα πιάνο. Πικάντικη πινελιά στην ερμηνεία της, οι νύχτες που πέρασε τραγουδώντας manouche και gypsy swing, στους Night & Day. Η έκπληξη στις ερμηνείες της, με τα τραγούδια των Βασίλη Τσιτσάνη και Μανώλη Χιώτη όπως το κλασικό «Ακρογιαλιές Δειλινά» και το «Κουλούρα» αλλά και τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει οι μεγάλες κυρίες της ελληνικής δισκογραφίας, Μαρινέλλα, Δήμητρα Γαλάνη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, δίνουν στη Θωμαή Απέργη μια ταυτότητα αληθινής καλλιτέχνιδας, με ταλέντο και ένα μεγάλο μουσικό εύρος.

Η Θωμαή Απέργη μεγαλώνοντας στο νησί του Αιγαίου, την Τήνο, δεν θα μπορούσε παρά να επηρεαστεί απο τους ανέμους, περίπλοκη και πολυσύνθετη, με αλλαγές στη πνοή αλλά σταθερή στην καλλιτεχνική της ένταση, εμπνέει τους συνθέτες που της εμπιστεύονται τη μουσική τους, χωρίς να εντάσσεται σε ένα μόνο είδος μουσικής. Έχει την κλασσική jazz ως πηγή έμπνευσής της και σε κάθε της βήμα προσαρμόζει την ανάγκη για μοναδικότητα έτσι κάθε της τραγούδι είναι το όχημα για ένα νέο ταξίδι στις νότες, τις μελωδικές και τις ερμηνείες.

Ωριμάζοντας εσωτερικά και καλλιτεχνικά αλλά και με την εμπειρία των τριών ετών στη δισκογραφία, η Θωμαή Απέργη είναι πλέον έτοιμη να σαγηνέψει την Ευρώπη όπως δεν την έχουμε ξαναδεί!

Πηγή madtv.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.