Η επέλαση του Καζακστάν

Η επέλαση του Καζακστάν

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, το Καζακστάν η έγκριση της υποψηφιότητας του οποίου αναβαλλόταν διαρκώς από την EBU, άσκησε πιέσεις, ειδικά μετά από τη συμμετοχή της Αυστραλίας στη Γιουροβίζιον. Η έγκριση, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε με διαδικασίες-εξπρές. Θυμίζουμε πως το 1/9 της χώρας ανήκει στην ευρωπαϊκή ήπειρο, επομένως έχει -από γεωγραφικής απόψεως- κάθε δικαίωμα συμμετοχής. Για την ώρα το Καζακστάν είναι συνεργαζόμενο μέλος (associated member), γεγονός που δεν του δίνει άμεση πρόσβαση στη Γιουροβίζιον.

Όπως μαθαίνουμε από τα τοπικά Μ.Μ.Ε., υπάρχει έντονη συζήτηση γύρω από το όνομα του νεαρού ποπ τραγουδιστή Dimash “Dimas” Kudaibergen, ώστε να είναι αυτός ο πρώτος εκπρόσωπος της χώρας, όταν και εφόσον “δοθεί το πράσινο φως” από την EBU. Ο συγκεκριμένος κέρδισε το 2015 στον διαγωνισμό “Slavianski Bazaar” που γίνεται στη Λευκορωσία, ενώ την ίδια χρονιά έγινε ο πρώτος Καζάκος εκπρόσωπος στο ABU TV Song Festival, της αντίστοιχης “Γιουροβίζιον” της Asian-Pacific Union, δηλαδή των χωρών της Ασίας και Ωκεανίας, με το τραγούδι “Daididau”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.