Η δήλωση της EBU για την αποχώρηση των ρωσικών ραδιοτηλεοπτικών φορέων από τον οργανισμό

Η δήλωση της EBU για την αποχώρηση των ρωσικών ραδιοτηλεοπτικών φορέων από τον οργανισμό

Την περασμένη Παρασκευή, το ρωσικό πρακτορείο Τύπου TASS ανέφερε ότι οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς της Ρωσίας, RTR, Channel One και Radio House Ostankino, που ήταν μέλη της EBU έχουν αποχωρήσει από τον οργανισμό. Στη συνέχεια, η EBU εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

Η EBU είναι ενήμερη για αναφορές ότι η Ρωσική Εταιρεία Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας (RTR), το Channel One Ρωσίας και το Radio House Ostankino αποσύρονται από την EBU. Ωστόσο, δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη επιβεβαίωση από τα μέλη μας αυτή τη στιγμή.

Η EBU ενημερώθηκε από το RTR την Παρασκευή ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα της αναστολής της Ρωσίας από τον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Ωστόσο, υπό το πρίσμα της άνευ προηγουμένου κρίσης που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία, το Εκτελεστικό μας Συμβούλιο εξακολουθούσε να πιστεύει ότι η συμπερίληψη της συμμετοχής της Ρωσίας στη φετινή διοργάνωση θα υπονόμευε τις αξίες του Διαγωνισμού και θα έφερνε τον ανταγωνισμό σε ανυποληψία.

Η Ένωσή μας δεσμεύεται να προασπίζει τις αξίες των μέσων ενημέρωσης δημόσιας υπηρεσίας και, καθώς αυτή η σύγκρουση κλιμακώνεται, προτεραιότητά μας πρέπει να είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πολίτες θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστες, ανεξάρτητες ειδήσεις και πληροφορίες και ότι οι δημοσιογράφοι θα ενημερώνουν ελεύθερα και με ασφάλεια.

Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των μελών μας που εργάζονται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για να φέρουν αμερόληπτες ειδήσεις στο κοινό τους – η υποστήριξη της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης πρέπει πλέον να αποτελεί προτεραιότητα για όλες τις πλευρές αυτής της σύγκρουσης.

Πηγή: EBU

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.