Η Αλέξια προβάρει το Άσπρο Μαύρο για τη μεγάλη της συναυλία στο Ηρώδειο (video)

Η Αλέξια προβάρει το Άσπρο Μαύρο για τη μεγάλη της συναυλία στο Ηρώδειο (video)

Μετά από αρκετά χρόνια το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την Αλέξια σε μία μεγάλη συναυλία με αφορμη τα 30 χρόνια καριέρας της. Η συναυλία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο και ονομάζεται «Η Αλέξια LIVE στο Ηρώδειο».

Πλαισιωμένη από πολυμελή ορχήστρα εγχόρδων, πνευστών και κρουστών, με εξαιρετικούς σολίστες, με τη συμμετοχή παλιών της συνεργατών, μουσικών και ενορχηστρωτών και με ενδιαφέροντα φωνητικά σύνολα, παρουσιάζει στο Ηρώδειο η Αλέξια μια μουσική αναδρομή στις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας της, από το 1987 μέχρι σήμερα.

Γεννημένη στην Αμμόχωστο η Αλέξια είναι μία από τις πιο δημοφιλής τραγουδίστριες της Κύπρου. Πολυβραβευμένη διεθνούς φήμης, συνθέτης, στιχουργός και κοινωνική ακτιβίστρια. Με μια καριέρα 30 χρόνων και 45 δισκογραφικές κυκλοφορίες, η Αλέξια άλλαξε την ιστορία των ελληνικών δισκογραφικών πωλήσεων, σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων, με σειρά από χρυσούς και πλατινένιους δίσκους (στις CBS-Columbia, Polygram, Universal Music, BMG, Sony Music) και με ευκολία σε πολλά μουσικά είδη όπως Pop, Jazz, World, Αυτοσχεδιαστική και Κινηματογραφική Μουσική.

Η Αλέξια σύστησε στη νέα γενιά τη μουσική και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, με τον διπλό δίσκο της σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και με το αυτοσχεδιαστικό ντουέτο της με τον συνθέτη, που θα ακουστεί στην συναυλία στο Ηρώδειο, την Classic American Jazz σε συνεργασία με τον θρυλικό συνθέτη και πιανίστα Chick Corea και με τον μπασίστα John Patitucci την Αυτοσχεδιαστική μουσική και αναβίωσε τη μουσική από τις ελληνικές κλασικές ταινίες της περιόδου 1930 -1960, με ενορχηστρωτή τον Κώστα Καπνίση και με τα καταπληκτικά ντουέτα της με την Ρένα Βλαχοπούλου και τον Βλάσση Μπονάτσο.

Η Αλέξια εκπροσώπησε δύο φορές την Κύπρο στο διαγωνισμό. Την πρώτη φορά το 1981 στην παρθενική συμμετοχή της χώρας με το συγκρότημα Island και το τραγούδι Μόνικα όπου κατέκτησαν την 6η θέση και το 1987 όταν ως σόλο ερμηνεύτρια έφθασε στην 7η θέση με το αγαπημένο των φανς  Άσπρο-Μαύρο.

Στο παρακάτω βίντεο δείτε την Αλέξια να προβάρει το Άσπρο Μαύρο σε μία ενδιαφέρουσα εκδοχή που θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και όσοι παρευρεθούν στη συναυλία της στο Ηρώδειο στις 4 Οκτωβρίου:

Εισιτήρια για τη συναυλία μπορείτε να βρείτε από 15€ ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.