ΗΠΑ: Μέσα στο 2022 το American Song Contest από το NBC

ΗΠΑ: Μέσα στο 2022 το American Song Contest από το NBC

H Αμερικάνικη έκδοση του διαγωνισμού της Eurovision, το American Song Contest ήρθε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του σήμερα, καθώς  τον διαγωνισμό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσής του, κέρδισε το NBC, ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα στις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο. O διαγωνισμός αυτός θα είναι μια συμπαραγωγή των εταιρειών Propagate και Universal Television Alternative Studio. 

Το Format του διαγωνισμού – 56 περιοχές και 3 γύροι

Στο American Song Contest θα διαγωνιστούν μεταξύ τους 56 περιοχές οι οποίες είναι οι εξής: οι 50 Πολιτείες, οι 5 μεγάλες υπερπόντιες κτήσεις των ΗΠΑ (Πουέρτο Ρίκο, Αμερικανικές Παρθένες Νήσοι, Γκουάμ, Αμερικανική Σαμόα, Βόρειες Μαριάννες Νήσοι) και η πρωτεύουσα των ΗΠΑ, η Ουάσινγκτον η οποία δεν ανήκει διοικητικά σε κάποια Πολιτεία.

Ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει 3 φάσεις: μια σειρά από προκριματικούς γύρους, δύο ημιτελικούς και φυσικά τον μεγάλο τελικό. Ο νικητής θα αποφασιστεί από την ψήφο του κοινού αλλά και από μια επιτροπή επαγγελματιών της μουσικής βιομηχανίας.

Κάθε Πολιτεία (ή υπερπόντια κτήση) θα πρέπει να επιλέξει ένα αυθεντικό τραγούδι για να συμμετέχει, ενώ ο καλλιτέχνης που θα την εκπροσωπήσει μπορεί να είναι ένας σόλο ερμηνευτής, ένα συγκρότημα, ένα ντουέτο ή ακόμα και ένας DJ. Η διαδικασία υποβολής συμμετοχών έχει ήδη ξεκινήσει για κάθε πολιτεία.

Δηλώσεις του Martin Österdahl

O εκτελεστικός διευθυντής της Eurovision, Martin Österdahl δήλωσε τα παρακάτω:

Εδώ και 65 χρόνια, ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision συνδέει τους ανθρώπους από  πολύ μακρινά μέρη. Ως κάτοχοι αυτής της εξαιρετικά επιτυχημένης διοργάνωσης, έχουμε δει πώς έχει βρει θέση σε εκατομμύρια καρδιές σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και πέρα από αυτήν. Τώρα είμαστε ενθουσιασμένοι που βρήκαμε τους τέλειους συνεργάτες για να μοιραστούμε αυτόν τον μοναδικό διαγωνισμό και τον παθιασμένο εορτασμό της μουσικής και των αυθεντικών τραγουδιών με τον Αμερικανό λαό.

Εικόνα:escunited.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.