Ηνωμένο Βασίλειο: 3.000 εισιτήρια για τη Eurovision 2023 θα είναι διαθέσιμα σε Ουκρανούς πρόσφυγες

Ηνωμένο Βασίλειο: 3.000 εισιτήρια για τη Eurovision 2023 θα είναι διαθέσιμα σε Ουκρανούς πρόσφυγες

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υποσχέθηκε ότι 3.000 εισιτήρια για την Eurovision 2023 θα είναι διαθέσιμα στους Ουκρανούς πρόσφυγες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υποσχέθηκε ότι θα διατεθούν 3.000 εισιτήρια για Ουκρανούς που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του Προγράμματος Homes for Ukraine, του Ουκρανικού Οικογενειακού Προγράμματος ή του Προγράμματος Επέκτασης της Ουκρανίας.

Οι Ουκρανοί στο Ηνωμένο Βασίλειο που συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εισιτήρια. Δεν έχει διευκρινιστεί ποια από τα 3 ζωντανά σόου και τις 6 πρόβες θα καλύψουν τα 3.000 εισιτήρια. Η Γραμματέας Πολιτισμού Lucy Frazer δήλωσε:

Η σημερινή ανακοίνωση σημαίνει ότι χιλιάδες εισιτήρια θα προσφερθούν στους εκτοπισμένους από τον πόλεμο, ώστε να λάβουν μέρος σε μια παράσταση που θα τιμήσει την πατρίδα τους, τον πολιτισμό και τη μουσική τους. Όπως πάντα, στεκόμαστε μαζί με τον ουκρανικό λαό και τον αγώνα του για ελευθερία.

Ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Vadym Prystaiko πρόσθεσε:

Η διάθεση σχεδόν 3.000 εισιτηρίων σε εκτοπισμένους Ουκρανούς για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Λίβερπουλ θα επιτρέψει στους συμπατριώτες μας εδώ να απολαύσουν την εκδήλωση και να γιορτάσουν τον πλούσιο πολιτισμό και τη μουσική της χώρας μας. Η σταθερή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία ενόψει της εισβολής της Ρωσίας ήταν υποδειγματική και αυτή η χειρονομία είναι ένα άλλο παράδειγμα αυτής της δέσμευσης. Η χρηματοδότηση των 10 εκατομμυρίων λιρών για την προβολή της ουκρανικής κουλτούρας εκτιμάται επίσης ιδιαίτερα και θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας συλλογικής παράστασης που θα φέρει ανθρώπους από όλο τον κόσμο πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Είμαστε ευγνώμονες στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Λίβερπουλ και στο BBC για τις προσπάθειές τους να τιμήσουν τον πολιτισμό και τον λαό της Ουκρανίας μέσω αυτής της εκδήλωσης.

Η Joanne Anderson, η Δήμαρχος της διοργανώτριας πόλης του Λίβερπουλ δήλωσε ότι τα 3.000 εισιτήρια για την ουκρανική κοινότητα θα τονίσουν ότι η Ουκρανία βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των σχεδίων της πόλης για τη Eurovision.

Η Ουκρανία βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των σχεδίων μας για τη διοργανώτρια πόλη της Eurovision. Δουλεύοντας με την ουκρανική κοινότητά μας, διαμορφώνουμε ένα πρόγραμμα που προκαλεί σκέψη και είναι ισχυρό, το οποίο περιλαμβάνει τα πάντα και αντιπροσωπεύει τη σύγχρονη Ουκρανία – εμπνευσμένο, συγκλονιστικό, αστείο, όμορφο και συγκινητικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.