Ηνωμένο Βασίλειο: Στις 8 Φεβρουαρίου ο εθνικός τελικός “Eurovision You Decide 2019”

Ηνωμένο Βασίλειο: Στις 8 Φεβρουαρίου ο εθνικός τελικός “Eurovision You Decide 2019”

O βρετανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, BBC,επιβεβαίωσε σήμερα ο εθνικός τελικός θα διεξαχθεί στις 8 Φεβρουαρίου στο Media City UK στο Salford της Βορειοδυτικής Αγγλίας και θα ναι ο πρώτος εθνικός τελικός που θα διεξαχθεί εκτός νότιας Αγγλίας.

Η ΦΕΤΙΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ένα σύνολο από 6 καλλιτέχνες θα διεκδικήσουν το χρυσό εισιτήριο της εκπροσώπησης της χώρα στο Τελ Αβίβ. Ο φετινός τελικός όμως θα διεξαχθεί με αλλαγές καθώς τα τρία διαγωνιζόμενα τραγούδια θα ερμηνευθούν με δύο διαφορετικούς τρόπους από δύο καλλιτέχνες. Μετά από αυτές τις τρεις μονομαχίες, οι τρεις εναπομείναντες συνδυασμοί καλλιτεχνών – τραγουδιών θα υποβληθούν σε νέα ψηφοφορία, η οποία θα αναδείξει και τον νικητή που θα εκπροσωπήσει την χώρα στο επόμενο διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ.

Ένα πάνελ από γνωστούς αστέρες και το κοινό θα ψηφίσουν και επιλέξουν τον καλλιτέχνη και τραγούδι που θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στο Τελ Αβίβ τον ερχόμενο Μάιο. Οι Mel Giedroyc και  Måns Zelmerlöw θα είναι και πάλι οι παρουσιαστές του τελικού για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Image result for Mel Giedroyc and Måns Zelmerlöw

Ο τελικός του Eurovision You Decide 2019 θα μεταδοθεί την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στις 21:45 ώρα Ελλάδος από το ΒBC Two.

Το Ηνωμενο Βασίλειο στην Eurovision

Το Ηνωμένο Βασίλειο έκανε το ντεμπούτο του το 1957 και έχει κερδίσει τον διαγωνισμό 5  φορές (1967, 1969, 1975, 1981, 199). Η χώρα έχει σημειώσει 61 συνολικά συμμετοχές ενώ κρατά το ρεκόρ κατάταξης στην 2η θέση έχοντας έρθει δεύτερη 15 φορές.

Πολλοί γνωστοί αστέρες έχουν εκπροσωπήσει την χώρα μερικά από τα οποία ονόματα είναι: Sandie Shaw, Olivia Newton John, Lulu, Buckz Fizz, Brotherhod of Man, Cliff Richard, Clodagh Rogers, Mary Hopkin, Michael Ball, Sonia, Gina G, Bonny Tyler etc.

Πέρυσι η το Ηνωμένο Βασίλειο εκπροσώπησε η νικήτρια του Eurovision You Decide 2018, SuRie με το τραγούδι Storm, το οποίο ήρθε 24ο στο τελικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.