Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς: Η Ελλάδα είναι το δεύτερο μου σπίτι

Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς: Η Ελλάδα είναι το δεύτερο μου σπίτι

Συνέντευξη παραχώρησε ο Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς στην καλλιτεχνική ιστοσελίδα kallitexnes.gr και στον δημοσιογράφο Σπύρο Καλαματιανό. Ο ίδιος μίλησε για την καλλιτεχνική του πορεία μέχρι σήμερα, την Eurovision, την σχέση του με την Ελλάδα. Ολόκληρη την συνέντευξη του Ζελικο μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.

Σε ερώτηση για το πως κατέληξε στην σύνθεση του Lane Moje, ανέφερε πως ήθελε να προσφέρει κάτι καινούργιο, να παντρέψει την παραδοσιακή μουσική της χώρας του με την μουσική που παιζόταν σε όλο τον κόσμο, και πως στόχος του ήταν να παρουσιάσει κάτι με αυθεντικότητα και απλότητα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον  Γκόραν Μπρέγκοβιτς ο οποίος ήταν ο πρώτος έκανε καριέρα ξεπερνώντας τα σύνορα της Σερβίας συνδυάζοντας την Βαλκανική με την παγκόσμια μουσική, ενώ πρόσθεσε πως το μεγαλύτερο του κέρδος από τον διαγωνισμό της Eurovision ήταν το γεγονός πως η μουσική του έφτασε σε ένα μεγαλύτερο κοινό, μέρος του οποίου ήταν και το Ελληνικό κοινό, το οποίο όπως ανέφερε αγαπά ιδιαιτέρως καθώς νιώθει την Ελλάδα σαν δεύτερο σπίτι του.

Σε ερώτημα για την σχέση του με την Ελλάδα, ανέφερε πως η σχέση του με την χώρα μας είναι ολοκληρωμένη και πολυεπίπεδη, έχει αρκετούς φίλους και συνεργάτες στην Ελλάδα, αγόρασε ένα διαμέρισμα στην Αθήνα και επισκέπτεται πάρα πολύ συχνά την Αθήνα και τα Ελληνικά νησιά. Ανέφερε ως σημαντικές συνεργασίες στην καριέρα του αυτές με Έλληνες καλλιτέχνες με τους οποίους πραγματοποίησε συναυλίες όπως τους Αντώνη Ρέμο, Γιάννη Κοτσιρά, Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως, ανέφερε πως ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης σε όλους τους τομείς, και πως πλέον δεν μπορείς να απομονωθείς από τον υπόλοιπο πλανήτη, ενώ τόνισε πως η αφθονία που ζούμε μας έχει κάνει  τους ανθρώπους  κακομαθημένους και εγωιστές, γεγονός που οδήγησε περαιτέρω στην εμφάνιση πολλών φόβων, ξενοφοβίας και όπως είπε χαρακτηριστικά Γυρίζουμε σε έναν κύκλο φόβων και φοβάμαι ότι μας έχει ήδη κάνει να νιώθουμε ζάλη…

Κλείνοντας την συνέντευξη με έναν στίχο του φίλου του Dino Merlin (Εκπρόσωπος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στις Eurovision 1999 & 2011) παρότρυνε τους Έλληνες: Αφήστε τον Θεό να σας κρατήσει μακριά από το κακό ενώ φροντίζετε ο ένας τον άλλον.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ.

Ο Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους καλλιτέχνες των Βαλκανικών χωρών, και εκπροσώπησε στην Eurovision 2004 την Σερβία-Μαυροβούνιο με το Lane Moje καταλαμβάνοντας την 2η θέση, ενώ το 2012 εκπροσώπησε την Σερβία με το τραγούδι Nje Ljubav Stvar. Επίσης ήταν ένας από τους παρουσιαστές της Eurovision 2008 στο Βελιγράδι μαζί με την μετέπειτα σύζυγο του Jovana Jankovic ενώ υπήρξε συνθέτης άλλων τριών συμμετοχών στην Eurovision, του Lejla για τους Hari Mata Hari (Βοσνία-Ερζεγοβίνη 2006), του Oro για την Jelena Tomasevic (Σερβία 2008) και του Adio για τον Knez (Μαυροβούνιο 2015).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.