Εσθονία: Στις 29 Φεβρουαρίου ο τελικός του Eesti Laul 2020

Εσθονία: Στις 29 Φεβρουαρίου ο τελικός του Eesti Laul 2020

Για ακόμα μια χρονιά, η Εσθονοί θα επιλέξουν την συμμετοχή τους για την Eurovision, μέσω της εθνικής επιλογής της χώρας Eesti Laul.

Το Eesti Laul 2020, θα αποτελείται από 2 ημιτελικούς, που θα πραγματοποιηθούν στις 13 και 15 Φεβρουαρίου και τον τελικό που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Φλεβάρη. Στην διαδικασία αυτή θα λάβουν μέρος συνολικά 24 υποψήφιοι, οι οποίοι θα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Στον κάθε ημιτελικό θα δούμε να διαγωνίζονται 12 καλλιτέχνες, με τους 6 να προκρίνονται στον τελικό του Eesti Laul. Αυτή η επιλογή θα προκύψει έπειτα από δυο γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο, κοινό και επιτροπή, θα προκρίνουν τις 4 συμμετοχές με τις περισσότερες ψήφους. Στη συνέχεια, το κοινό με την ψήφο του, θα προκρίνει ακόμα 2.

Στον τελικό θα υπάρξουν και πάλι δύο γύροι ψηφοφορίας, ώσπου να φτάσουμε στον νικητή. Στον πρώτο γύρο, κοινό και κριτική επιτροπή, θα προκρίνουν στον super final γύρο τις 3 συμμετοχές με τις περισσότερες ψήφους. Ο νικητής του super final, θα είναι και αυτός που θα εκπροσωπήσει την Εσθονία στην Eurovision 2020 τον ερχόμενο Μάιο στο Ρότερνταμ.

Το παράθυρο υποβολής συμμετοχών ανοίγει την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, με την διορία να λήγει στις 6 Νοεμβρίου.

Η Εσθονία, από το 2009 που ξεκίνησε να χρησιμοποιεί ως τρόπο επιλογής συμμετοχής για την Eurovision το Eesti Laul, έχει προκριθεί στον τελικό 7 φορές, με καλύτερη επίδοση την 6η θέση που κατέλαβαν το 2009 οι Urban Symphony με το τραγούδι Rändajad, αλλά και ο Ott Lepland με το τραγούδι Kuula to 2012. Φέτος, την χώρα εκπροσώπησε ο Victor Crone με την συμμετοχή του Storm, τερματίζοντας στην 20η θέση του τελικού με 76 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.