Εσθονία: Απόψε ο μεγάλος τελικός του “Eesti Laul 2020”

Εσθονία: Απόψε ο μεγάλος τελικός του “Eesti Laul 2020”

Απόψε θα διεξαχθεί εθνικός τελικός της Εσθονίας για την Eurovision 2020, Eesti Laul, o οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Saku Suurhall στο Ταλίν. Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι Karl-Erik Taukar και Tõnis Niinemets.

Έπειτα από 2 ημιτελικούς, που παρακολουθήσαμε να διαγωνίζονται 24 καλλιτέχνες, επιλέχθηκε η τελική 12άδα του Eesti Laul 2020:

  1. Inger – “Only Dream”
  2. Rasmus Rändvee – “Young”
  3. Stefan – “By My Side”
  4. Synne Valtri feat. Väliharf – “Majakad”
  5. Uudo Sepp – “I’m Sorry. I Messed Up”
  6. Uku Suviste – “What Love Is”
  7. SHIRA – “Out in Space”
  8. Anett x Fredi – “Write About Me”
  9. Jaagup Tuisk – “Beautiful Lie”
  10. Traffic –  “Üks kord veel”
  11. Egert Milder – “Georgia (On My Mind)”
  12. Laura –  “Break Me”

Ανάμεσα διαγωνιζόμενους του τελικού συναντάμε την Laura με το Break Me, η οποία εκπροσώπησε δύο φορές την Εσθονία στην Eurovision, το 2005 με το τραγούδι Let’s get loud και το 2017 με το τραγούδι Veronaμένοντας και τις δύο φορές στους ημιτελικούς. Στον διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος και φέτος οι Traffic με τo Üks kord veelμέλος των οποίων είναι ο Stig Rasta ο οποίος εκπροσώπησε την Εσθονία στην Eurovision 2015 με την Elina Born και το τραγούδι Goodbye to yesterday καταλαμβάνοντας της 7η θέση. Τέλος στο φετινό Eesti Laul λαμβάνει μέρος και ο Uku Suviste με το τραγούδι What love is, του οποίου την παραγωγή ανέλαβε ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ενώ ο ίδιος έλαβε μέρος άλλες δύο φορές στην εθνική επιλογή.

Ο νικητής θα προκύψει έπειτα από 2 γύρους ψηφοφορίας. Από τον πρώτο γύρο, οι 3 υποψήφιοι που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους από κοινό και κριτική επιτροπή, θα προκριθούν στον Super Final γύρο. Εκεί, το κοινό με την ψήφο του θα αναδείξει τον νικητή του διαγωνισμού και εκπρόσωπο της Εσθονίας στην Eurovision.

Ο τελικός του Eesti Laul 2020 θα ξεκινήσει 19:30 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.