Επιτροπές-Κοινό: Οι περιπτώσεις που συμφώνησαν ή διαφώνησαν στις φετινές εθνικές επιλογές

Επιτροπές-Κοινό: Οι περιπτώσεις που συμφώνησαν ή διαφώνησαν στις φετινές εθνικές επιλογές

Μπορεί η πορεία της φετινής Eurovision να διακόπηκε απότομα λόγω του κορονοϊού αλλά οι φαν του διαγωνισμού δεν σταματούν ποτέ να έχουν υλικό από την εκάστοτε χρονιά. Με αυτόν τον τρόπο αποφασίσαμε να εξετάσουμε συγκεντρωτικά που συμφώνησαν ή διαφώνησαν το κοινό κι οι κριτικές επιτροπές των χωρών που φέτος διοργάνωσαν εθνικούς τελικούς.

Παρακολουθήστε όλα τα στοιχεία που ακολουθούν παρακάτω:

Οι περιπτώσεις που συμφώνησαν κοινό και κριτική επιτροπή και χάρισαν την πρώτη θέση στον νικητή του τελικού:

Μολδαβία, Σερβία, Σουηδία, Λιθουανία, Ουκρανία, Σλοβενία (πρώτη προκρίθηκε η Ana Soklic από τις επιτροπές στον Superfinal όπου εκεί πάλι το κοινό της χάρισε την πρώτη θέση), Νορβηγία (δεν υπάρχουν στοιχεία αν η Ulrikke έλαβε την πρώτη θέση στις επιτροπές αλλά στον Superfinal έλαβε την πρώτη θέση του κοινού), Ισραήλ (για την ανάδειξη της εκπροσώπου Eden Alene), Ρουμανία (για την επιλογή του τραγουδιού), Πολωνία, Ισλανδία (στην πρώτη θέση προκρίθηκαν οι Daði & Gagnamagnið από κοινό και κριτική επιτροπή στον Superfinal όπου εκεί έλαβαν πάλι την πρώτη θέση από το κοινό που ψήφιζε) και Δανία (ισχύει ότι και στην Νορβηγία για τους Ben και Ten).

*Στην Λετονία μόνο το κοινό καθόρισε την νικητήρια συμμετοχή ενώ το ίδιο ισχύει και για την Γεωργία αλλά μόνο για την ανάδειξη του εκπροσώπου.

*Στην Αλβανία μόνο οι επιτροπές καθόρισαν ως εκπρόσωπο την Arilena Ara (αν ψήφιζε και το κοινό μάλλον τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά).

Οι περιπτώσεις που διαφώνησαν κοινό και κριτική επιτροπή

Σε δέκα τελικούς διαφώνησε το κοινό κι οι κριτικές επιτροπές κι έφεραν διαφορετικές συμμετοχές στην πρώτη θέση. Στις προσθέσεις των βαθμών ο πρώτος συντελεστής αποτελεί την βαθμολογία των επιτροπών ενώ ο δεύτερος του κοινού.

Αυστραλία

Η Montaigne βρέθηκε στην πρώτη θέση των επιτροπών αλλά στην δεύτερη του κοινού. Το κοινό προτίμησε την Casey Donovan με το Proud αλλά στο σύνολο πρώτη ήταν η Montaige με (54+53=107) βαθμούς έναντι των (40+60=100) της Casey.

https://youtu.be/gr-wWxu4974


Λευκορωσία

Δεύτεροι σε κοινό κι επιτροπή οι VAL και στο σύνολο πρώτοι (10+10=20), πρώτος σε επιτροπή ο Yan Yarosh (6+12=18)και πρώτες στο κοινό οι CHAKRAS (12+6=18). Αλήθεια ποιό προτιμάτε;

https://youtu.be/Nsia3J_INVM


Κροατία

Πρώτος στο κοινό ο Damir και δεύτερος στην επιτροπή (12+10=22)ενώ ακριβώς το αντίθετο ισχύει για την Mia Negovetic (10+12=22). Οι δύο τους ισοβάθμισαν αλλά κέρδισε η συμμετοχή που ήταν πρώτη στο κοινό.


Ισραήλ

Για το σόου επιλογής τραγουδιού πρώτο στην επιτροπή βγήκε το Roots (136+69)(προσωπικό αγαπημένο) και δεύτερο το Feker Libi ενώ στο κοινό συνέβη το αντίστροφο (128+154). Ωστόσο στο σύνολο το Feker Libi συγκέντρωσε περισσότερους βαθμούς (282 έναντι 205).

https://youtu.be/YjzyZZ-oidc


Τσεχία

Στην Τσεχία ο Benny Christo (10+12=22) ήταν πρώτος στο κοινό και δεύτερος στην επιτροπή όπου εκεί την πρώτη θέση έλαβε η Barbora Mochowa (12+2=14).

https://youtu.be/wROqCHLnbko


Εσθονία

Ο Uku Suviste προκρίθηκε δεύτερος στον Super Final (τέταρτος επιτροπή και πρώτος κοινό 7+12=19) ενώ εκεί έλαβε την πρώτη θέση από το κοινό με συντριπτική διαφορά (68,2%). Στην επιτροπή την πρώτη θέση κατείχαν οι Anett και Fredi με τo Write About Me (12+7=19) ενώ από το κοινό στον Super Final έλαβε το ποσοστό (15,6%).

https://youtu.be/z4I3vvQzQ-E


Αρμενία

Η queen Athena Manoukian κατατάχθηκε τρίτη στο κοινό στον τελικό του Depi Evratesil και πρώτη και με διαφορά στις επιτροπές, όπου ουσιαστικά οι πολλοί βαθμοί που εξασφάλισε από εκεί της χάρισαν την νίκη (118+50=168). Στο κοινό πρώτος και με τριπλάσια διαφορά από την δεύτερη συμμετοχή ήταν ο Vladimir Arzumanyan με το What’s Going On Mama (58+60=118).


Φινλανδία

Ο Aksel Kankaanranta ήρθε δεύτερος στο κοινό και πρώτος από τις επιτροπές ενώ στο σύνολο βαθμών κέρδισε την πρώτη θέση (76+94=170). Ωστόσο στο κοινό πρώτη ήρθε η μία και μοναδική Erika Vikman με το Cicciolina (58+99=157).


Πορτογαλία

Δεύτερη στο κοινό, δεύτερη στην επιτροπή και πρώτη στο σύνολο η Elisa (10+10=20). Είναι αυτό που λέμε ότι κέρδισε κατά λάθος. Πρώτη στο κοινό κατατάχθηκε η Barbara Tinoco με το Passe-Partout (12+6=18) ενώ στην επιτροπή ο ανυπέρβλητος Filipe Sambado με το Gerbera amarela do Sul (12+4=16).

Ιταλία

Τρίτος στο κοινό ήρθε ο Diodato και συγκεκριμένα έλαβε 36,33 από την επιτροπή ειδικών, 57,87% από την press jury, 23,93% από το κοινό και 39,32% στο σύνολο. Ο Fransesco Gabbani 38,67%, 24,16%. 38,85% και στο σύνολο 33,94% αντίστοιχα.

Αλήθεια εσείς συμφωνείτε περισσότερο με τις επιλογές του κοινού ή των επιτροπών;

Να ευχαριστήσουμε και το μέλος μας Δημήτρη Αγγελόπουλο για την συνδρομή του στις φωτογραφίες εξωφύλλου αρκετών άρθρων μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.