Εναρκτήρια πρόβα: Π. Γ. Δ. Μ.

Εναρκτήρια πρόβα: Π. Γ. Δ. Μ.

Η γειτονική Π. Γ. Δ. Μ., τα Σκόπια δηλαδή, στέλνουν ένα μεγάλο όνομα της μουσικής τους σκηνής και “παλιά καραβάνα” (εκπροσώπησε τη χώρα το 1996-δίχως να προκριθεί στην ραδιοφωνική επιλογή που έγινε τότε, αλλά και το 2012, ενώ ήταν υποψήφια ήδη στον γιουγκοσλαβικό τελικό του 1987), την Kaliopi (Kaliopi Bukle), στην οποία έκαναν ανάθεση. Το τραγούδι Dona έγραψε η ίδια και ο πρώην σύζυγός της, Romeo Grill.

TH000014_14TH000014_13

 

Στην σκηνή εμφανίστηκε με τέσσερεις κοπέλες χορωδούς και ένα ντράμερ. Η φωνή της είναι αψεγάδιαστη. Στο φόντο φαίνεται κάτι σαν δίσκος βινυλίου που γυρίζει, καθώς και κίτρινα κουτάκια, δίνοντας ένα νοσταλγικό άρωμα στη συμμετοχή (εξάλλου σε πολλούς φαν θυμίζει ιταλικά τραγούδια περασμένων δεκαετιών). Στα κουπλέ κυριαρχούν οι μπλε χρωματισμοί, ενώ στα ρεφρέν οι πορτοκαλιοί και χρυσαφένιοι, μαζί με φλόγες, οι οποίες προστέθηκαν στη δεύτερη εκτέλεση, γεγονός που αποσυντόνισε την τραγουδίστρια, με αποτέλεσμα να χάσει τον συγχρονισμό της σε σχέση με τα φωνητικά. Η ίδια εμφανίστηκε ντυμένη στα μαύρα, φορώντας ένα μεγάλο ασημένιο περιδέραιο, δεν είναι όμως αυτό το τελικό φόρεμα (ένα κομψό μαύρο ένδυμα, με μια άσπρη πινελιά στο πίσω μέρος). Σε σχέση με αυτό που έχουμε ακούσει, προστέθηκαν κάποιες μελωδικές στιγγλιές. Συζητήθηκε, πάντως, το ότι δεν βγήκε καλά η τελευταία νότα (ίσως να έκανε οικονομία φωνής-το έχουμε δει συχνά στο παρελθόν) ούτε την πρώτη, ούτε τη δεύτερη φορά που το επιχείρησε, ενώ την τρίτη δεν προσπάθησε καν-άφησαν την τελική κορώνα χωρίς να ακουστεί.

TH000014_12TH000014_10

Στη μίνι συνέντεξη πριν από την πρόβα δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενη και ότι της έρχονται διαρκώς αναμνήσεις από το 2012 (αισθάνεται το ίδιο “άρωμα Γιουροβίζιον”, όπως χαρακτηριστικά είπε). Τόνισε ότι είναι περισσότερο τεχνικής φυσεως η πρόβα, ωστόσο δεν θα χάσει το συναίσθημα και τον δυναμισμό της, μολονότι δεν κοιμήθηκε όλη τη νύχτα από την υπερένταση. Τι σημαίνει όμως “Dona”; Υπάρχει ένα μικρό μυστικό σχετικά, το οποίο υποσχέθηκε ότι σύντομα θα μας αποκαλύψει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.