Εναρκτήρια πρόβα: Ισλανδία

Εναρκτήρια πρόβα: Ισλανδία

Στη σκηνή ανεβαίνει τώρα η έμπειρη Greta Salóme (Stefánsdóttir-Ισλανδία 2012) με το Hear them calling, ή επιλογή του οποίου προέκυψε μετά από δύο ημιτελικούς κι έναν τελικό.

AP6_1817AP6_1881

Η εμφάνισή της είναι πολύ κοντά σε εκείνη του εθνικού τελικού, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα (αφού και η σκηνή της Στοκχόλμης είναι πολύ μεγαλύτερη) με το φόντο να απεικονίζει περισσότερο πάγο και να εμπεριέχει περισσότερο χρώμα και το φόρεμά της να είναι ανανεωμένο και λίγο πιο μοντέρνο: γκρι μπότες και μπούστο, σκούρο καλσόν και μπέρτα με μακριά κρόσσια. Η παρουσίασή της διηγείται μια ιστορία, σχετική με αρνητικές φωνές κι επιρροές, με τη βοήθεια μεγάλων, μαύρων γραφικών σαν σκιές (χέρια, καπνός, πουλιά κ. α.).  Φωνητικά ήταν πάρα πολύ καλή, εκτός από κάποιες αστάθειες στην αρχή. Επίκεντρο είναι η ίδια (φωτισμένη καλά, σε αντίθεση με τον εθνικό τελικό), ενώ οι χορωδοί της είναι κρυμμένοι πίσω από τη σκηνή. Σε κάποια φάση πέφτει στα γόνατα και φωτίζεται το πάτωμα. Τα μακρινά πλάνα είναι λίγα, ώστε να προβληθούν περισσότερο η καλλιτέχνιδα και τα γραφικά. Στο τέλος γίνεται ένα πανοραμικό πλάνο.

AP6_1811AP6_1824

Παρατηρήθηκε ότι δεν συντονίζεται πολύ καλά με τα γραφικά του LED (της ξέφυγε το σημείο, όπου έπρεπε να βρεθεί, όταν έπεσε στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να μείνει αφώτιστη)-ένα πρόβλημα που είχε σε κάποιες πρόβες πέρυσι και ο Måns Zelmerlöw. Ακούστηκε, πάντως ότι αναμένονται κάποιες αλλαγές. και προσαρμογές. Κάτι άλλο που συζητήθηκε είναι το γεγονός πως σε κάποιο σημείο η παρουσίαση του Sergey Lazarev θυμίζει αρκετά την Ισλανδική, όπως παρουσιάστηκε στον εθνικό τελικό της…

Στη μίνι συνέντευξη πριν από την πρόβα αποκάλυψε ότι έχει επισκεφθεί περίπου 20 φορές την Στοκχόλμη, την οποία λατρεύει-βεβαίως, αυτή τη φορά το συναίσθημα είναι εντελώς διαφορετικό… Ελπίζει να πάνε όλα καλά στην πρόβα. Η παρουσίαση έχει κατηγορηθεί ότι αντιγράφει το Heroes και το Euphoria. Σε μία εβδομάδα θα ξέρουμε αν αυτό λειτούργησε υπέρ ή κατά της Ισλανδίας.

Εν τω μεταξύ, η Hera Björk (Ισλανδία 2010, φωνητικά Ισλανδίας 2008, 2009, 2015) ξεκινά ένα πολυαναμενόμενο one woman show, με τίτλο Queen of effing everything το Σάββατο, 7 του μηνός, στο Stockholm’s Playhouse Teater. Στην πρεμιέρα θα κάνει μια σπέσιαλ εμφάνιση και η Greta Salóme.

12790876_10154054531606495_735339338490663953_n

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.