Εναρκτήρια πρόβα: Φινλανδία

Εναρκτήρια πρόβα: Φινλανδία

Ε, ναι, λοιπόν, άρχισε η φετινή Γιουροβίζιον! Η πρώτη που ανέβηκε στη σκηνή της Globe Arena είναι η Φινλανδία. H φορά ένα ανοιχτό μπλε catsuit με άνοιγμα στην πλάτη και ασημένιες 70’ς πινελιές (τις οποίες κάποια στιγμή ρίχνει) και συνοδεύεται από πέντε κοπέλες στα φωνητικά/χορευτικά, οι οποίες δεν βρίσκονται από την αρχή στη σκηνή, όλες ντυμένες με μαύρα catsuits. To φόντο ξεκινά μπλε και μωβ και στη συνέχεια γίνεται κίτρινο και πορτοκαλί. Το πάτωμα είναι μαύρο και αναβοσβήνει με γεωμετρικά πορτοκαλί, μπλέ και ροζ σχήματα (κυρίως τρίγωνα).

Υπάρχει χορός με λεσβιακά υπονοούμενα, υπάρχουν και αργές κινήσεις -όπως στις παλιές ντισκοτέκ- εξάλλου εκεί παραπέμπει το όλο στήσιμο. Η ίδια εμφανίζεται πολύ ενεργή, σε αντίθεση με τις χορεύτριες, οι οποίες δεν εντυπωσίασαν τόσο. Η κάμερα δείχνει διαρκώς το πρόσωπό της, ενώ η φωνητική της απόδοση είναι άψογη. Σε κάποιους θύμισε η όλη παρουσίαση Mei Finegold (Ισραήλ 2014)-ναι, υπάρχει ακόμα και η πασαρέλα, όπου ανεβαίνει η Sandhja. Στο τέλος σταυρώνουν όλες τα χέρια τους στο στήθος. Υπήρξε ένα μικρό τεχνικό προβληματάκι με τον ήχο να ξεφεύγει για δευτερόλεπτα, αλλά κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο σε μια πρώτη πρόβα.

TH0000122_10TH0000122_11

Το τραγούδι είναι το Sing it away, γραμμένο από τους Sandhja Kuivalainen, Milos Rosas, Heikki Korhonen, Petri Matara και Markus Savijoki, με ερμηνεύτρια την Sandhja, γεννημένη από Φινλανδό πατέρα και μητέρα Ινδο-γουϊανικής καταγωγής. Η επιλογή του τραγουδιού προέκυψε μετά από τρεις ημιτελικούς κι ένα μεγάλο τελικό.

Όπως δήλωσε η ίδια πριν από την πρόβα ανυπομονούσε να ανέβει στη σκηνή, την οποία είχε δει μόνο από φωτογραφίες. Η φωνή της είναι λίγο κλεισμένη, αλλά δεν την απασχολεί, ενώ το όνομά της προφέρεται “Σάντια” (όπως το “Σάνια” της Σέρβας καλλιτέχνιδας, αλλά ένα πρόσθετο -d-). Οι φαν το έχουν ξεγραμμένο. Εμείς όχι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.