Ελπίδα: το κλεμμένο φόρεμα, το “μάθημα σολφέζ”, η “Ντισκοτέκ”. Μια ζουμερή συνέντευξη

Ελπίδα: το κλεμμένο φόρεμα, το “μάθημα σολφέζ”, η “Ντισκοτέκ”. Μια ζουμερή συνέντευξη

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια Ελπίδα (Ελπίδα Καραγιαννοπούλου-GRE 79) έδωσε μια συνέντευξη στον Κώστα Τσουρό και την εκπομπή “Καλύτερα δεν γίνεται”, όπου μίλησε για γνωστές και άγνωστες λεπτομέρειες που αφορούν στη Γιουροβίζιον. Κάποια σας τα έχουμε ήδη παρουσιάσει σε παλιότερα άρθρα μας, κάποια άλλα είναι εντελώς άγνωστα.

Το φλερτ με τη Γιουροβίζιον

Από το 1976 προσπαθούσε να πάει στη Γιουροβίζιον, μάλιστα έστελνε 2-3 τραγούδια κάθε χρονιά, χωρίς αποτέλεσμα. Ένα από αυτά ήταν το γνωστό “Στη Ντισκοτέκ”, μια σύνθεση του Κώστα Τουρνά (GRE NF 80), που γνώρισε αργότερα “δεύτερη καριέρα” χάρη στα Ημισκούμπρια. Μάλιστα το είχε κάνει και στα γαλλικά (“Toi pour toujours, avec toi pour toujours”-έλεγε ο πρώτος στίχος στο ρεφραίν). Ο εθνικός τελικός του 1979 είχε 6 τραγούδια. Το εν λόγω έμεινε επιλαχόν. Δύο χρόνια πριν, το 1977 της είχαν προτείνει να συμμετάσχει στο “Μάθημα Σολφέζ”. Η ίδια όμως, όπως δήλωσε, είχε μεράκι (ή ψώνιο) να πάει μόνη της, έτσι απέρριψε την πρόταση, όπως εξάλλου και ο Δάκης (GRE NF 80, 83, 89). Στη θέση τους μπήκαν η Μαριάννα Τόλη και ο Ρόμπερτ Ουίλλιαμς. Αργότερα, το 1986, εκπροσώπησε την Κύπρο, όπου κατέλαβε με το “Τώρα ζω” την τελευταία θέση (μείνετε συντονισμένοι στον I.N.F.E. Την Τετάρτη θα κάνουμε αφιέρωμα σε αυτήν ακριβώς τη συμμετοχή και τα παρασκήνια που τη συνοδεύουν).

Οι κακοτυχίες που τη βρήκαν το 1979

Το 1979 ο πατέρας της μετέφερε σε μια σακούλα το φόρεμά της πριν το βάλει στη βαλίτσα. Το άφησε για μια στιγμή στο πάτωμα και το έκλεψαν. Ήταν Παρασκευή και τη Δευτέρα έφευγε η αποστολή. Έτσι η σχεδιάστρια χρειάστηκε να φτιάξει καινούριο φόρεμα. Επίσης είχε πάθει κωλικό νεφρού! Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, η Ελπίδα θα βρίσκεται στο Τελ Αβίβ τον Ιανουάριο ως guest star. Θα ερμηνεύσει, συνοδεία Φιλαρμονικής Ορχήστρας, τον “Σωκράτη”, ο οποίος ακούγεται μέχρι σήμερα στο Ισραήλ.

Η Χούντα και το Φεστιβάλ Χιλής

Η Ελπίδα αναφέρθηκε ξανά στα προβλήματα που είχε με τη δικτατορία: όποτε πήγαινε σε φεστιβάλ ανατολικών χωρών και μετά την έκοβαν στα ραδιόφωνα, επειδή μάλιστα τραγούδησε την “Άρνηση” του Σεφέρη σε μια εκδρομή, την καταδίκασε το στρατοδικείο σε τρία χρόνια με αναστολή. Μετά δε από το Φεστιβάλ Χιλής, όπου ήρθε πρώτη το 1975, της έγινε πρόταση να κάνει ντουέτο με τον Julio Iglesias (SPA 70), αλλά δεν είχε το μυαλό, για να το κάνει. Δείτε τη συνέντευξη, όπου μιλά για τις κατακτήσεις της, την αγάπη των φαν, τον σύζυγο, τα παιδιά της και την ηλικία της: είναι 69 ετών!

https://youtu.be/ljbbkt0r7dQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.