Ελλάδα 2017: Ακούσαμε την πρόταση του Kon Cept και της Giorgina για τη Eurovision και…

Ελλάδα 2017: Ακούσαμε την πρόταση του Kon Cept και της Giorgina για τη Eurovision και…

Περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΡΤ για τον τρόπο επιλογής του εκπροσώπου μας στο Κίεβο και, ενώ τα σενάρια που παίζουν είναι πολλά, είχα την ευκαιρία να ακούσω το τραγούδι με το οποίο ο dj  Kon Cept και η Giorgina ευελπιστούν να συμμετάσχουν στον ελληνικό τελικό και να εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στη Eurovision 2017.

Αναμένοντας τις αποφάσεις της ΕΡΤ

Ενώ οι περισσότερες χώρες έχουν ήδη ανακοινώσει τον τρόπο επιλογής του καλλιτέχνη που θα τις εκπροσωπήσει στον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, η ΕΡΤ κρατά κλειστά τα χαρτιά της, παρά το γεγονός ότι ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης κ. Παναγιώτης Τσολιάς πριν από λίγες ημέρες ουσιαστικά προανήγγειλε εθνικό τελικό, όπως τον είχαμε ζήσει τα τελευταία χρόνια.

Ελλάδα 2017: Επαναφέρει η ΕΡΤ τον εθνικό τελικό;

Δύο καλλιτέχνες που εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν σε έναν πιθανό ελληνικό τελικό, είναι ο Kon Cept και η Giorgina. Η Giorgina μάλιστα ξανασυμμετείχε στον τελικό του 2013, όπου κατετάγη 2η. Οι 2 τους μάλιστα κυκλοφόρησαν πρόσφατα το dance κομμάτι Non Stop, που γνωρίζει μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία.

Έτοιμοι για να κερδίσουν τον ελληνικό τελικό δηλώνουν o dj Kon Cept και η Τζωρτζίνα

Το τραγούδι που προτείνουν ο Kon Cept και η Giorgina

Το κομμάτι με το οποίο οι δύο καλλιτέχνες ευελπιστούν να κερδίσουν στον ελληνικό τελικό, εφόσον φυσικά αυτός διεξαχθεί είναι 100% σε αγγλικό στίχο. Είχα την τύχη να το ακούσω και οι εντυπώσεις μου στη μοναδική του ακρόαση είναι κάτι παραπάνω από θετικές. Το τραγούδι είναι ρυθμικό, αργό μεν αλλά dance.  Είναι ηλεκτρονικό, με έντονα voice sampling στοιχεία από την φωνή της Giorgina. Είναι ένα μοντέρνο τραγούδι, με σύγχρονο άκουσμα που θα ξεσηκώσει τους Ευρωπαίους τηλεθεατές. Η ιδιαίτερη φωνή της Giorgina, που εντυπωσίασε το ελληνικό κοινό στο The Voice όπου συμμετείχε, σε συνδυασμό με μία όμορφη σκηνική παρουσία είναι ικανά να φέρουν τη χώρα μας όχι απλά μόνο στον τελικό, αλλά και στην αριστερή πλευρά του βαθμολογικού πίνακα, στην οποία έχουμε να βρεθούμε από το 2013 και το Alcohol Is Free. Η εταιρία τους Heaven είναι κάτι παραπάνω από θετική και στηρίζει την προσπάθεια των δύο νέων καλλιτεχνών.

14440615_1106495972739117_4405324414274379221_n

Οι απαντήσεις στο παζλ “ελληνική συμμετοχή 2017” αναμένεται να δοθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από την ΕΡΤ. Το σίγουρο είναι ότι ένας ελληνικός τελικός θα αμβλύνει τις φετινές αντιδράσεις για την απευθείας ανάθεση στους  ARGO και τον εν τέλει αποκλεισμό μας, αφού την ευθύνη της επιλογής θα βαραίνει το κοινό που θα επιλέξει.

Στο παρακάτω βίντεο απολαύστε τους Kon Cept και Giorgina στην τελευταία τους επιτυχία (το οποίο δεν είναι η πρόταση τους για τη Eurovision 2017):

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.