Ελλάδα: Το πρώτο meet & greet της Amanda Tenfjord

Ελλάδα: Το πρώτο meet & greet της Amanda Tenfjord

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πρόβας της Ελληνικής συμμετοχής η οποία άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, η Ελληνίδα εκπρόσωπος Amanda Tenfjord έδωσε την πρώτη της συνέντευξη στο Τορίνο, το meet & greet στην οποία δημοσιογράφοι και fans της έθεσαν ερωτήσεις.

Πως αισθάνεσαι που βρίσκεσαι εδώ;

Αρκετά καλά, κάναμε την πρώτη πρόβα και περάσαμε ωραία, και όλα πήγαν καλά.

Πότε έφτασες στην Ιταλία;

Χθες το βράδυ, πεινούσα ήταν όλα κλειστά, εκτός από μια πιτσαρία!

Επισκέπτεσαι για πρώτη φορά την Ιταλία;

Είναι η πρώτη μου φορά στο Τορίνο, αλλά επισκέφτηκα την Ρώμη πριν από τρία χρόνια, την Βενετία όταν ήμουν μικρότερη, ενώ πάντοτε περνούσαμε από την Ιταλία όταν ταξιδεύαμε από την Ελλάδα στην Νορβηγία και το αντίστροφο. Είναι υπέροχη χώρα.

Πώς μπορείς να περιγράψεις την απόδοσή σου από σήμερα με 3 λέξεις;

Μπλέ, Λευκό, Ενεργετική, μου είναι δύσκολο να επιλέξω μόνο 3 λέξεις

Πως αντέδρασε ο πρώην σύντροφός σου μόλις έμαθε πως το τραγούδι ήταν για αυτόν;

To τραγούδι δεν είναι για ένα αγόρι ή μια σχέση, είναι για τα αισθήματα που γενικά νιώθει κάποιος, το αγόρι μου σε υποστηρίζει και του αρέσει το τραγούδι.

Ποια ήταν τα αισθήματά σου όταν έγραφες το τραγούδι;

Ήταν μετά από έναν χωρισμό, όταν όλα ήταν άσχημα

Ποιες είναι οι αγαπημένες σου ελληνικές συμμετοχές στη Eurovision;

Μy Number One, Άνοιξη, My Secret Combination

Το τραγούδι σου είναι μη-τυπικό από άποψη δομής, το πρώτο μέρος του ερμηνεύεται ακαπέλλα. Πώς σας ήρθε αυτή η ιδέα και γιατί αποφασίσατε να το κάνετε με αυτόν τον τρόπο;

Μου αρέσει όταν μου γίνονται ερωτήσεις για την μουσική, όταν ήμασταν στο studio εγώ και ο Bjorn (ο συνδημιουργός του Die Together) από την αρχή είχαμε έναν φωνοκωδικοποιητή στο μικρόφωνο, οπότε στην αρχή το ερμηνεύαμε συνεχώς ακαπέλλα, και πίστευα πως ήταν όμορφο να έχουμε αρκετή σιωπή, αρκετό χώρο στο τραγούδι, μετά έλεγα “όχι δεν γίνεται, είναι αρκετά τρομακτικό”, μετά το δοκιμάσαμε χωρίς ακαπέλλα αλλά δεν ήταν το ίδιο ωραίο, οπότε επιμείναμε στην αρχική επιλογή.

Οπότε ήταν δική σου ιδέα;

Δεν ξέρω αν ήταν δική μου ή του Bjorn αλλά πάντοτε το είχαμε ως επιλογή.

Όταν γράφεις τα τραγούδια σου προτιμάς να μένεις μόνη σου;

Συνήθως που έρχεται η έμπνευση σε τυχαίες στιγμές, στο μπάνιο ή το αυτοκίνητο πχ, και ηχογραφώ κάποιους στίχους στο κινητό μου και πάω στο studio με τον Bjorn, εκφράζω τις ιδέες μου και μετατρέπονται σε τραγούδια.

Πως θα περιέγραφες την συνεργασία σου με τον Φωκά Ευαγγελινό στην σκηνική παρουσία; (Ερώτηση από τον infegreece.com)

Ήταν μια καλή συνεργασία, από την πρώτη στιγμή που τον συνάντησα ταιριάξαμε και γίναμε φίλοι, το πιο σημαντικό είναι πως ακούει αυτά που θέλω, γιατί γενικά είμαι πεισματάρα και θέλω να ελέγχω τα πάντα. Οπότε το πρώτο πράγμα που κάναμε είναι να ερμηνεύσω το τραγούδι με τον δικό μου τρόπο, τις δικιές μου κινήσεις, και βασίστηκε πάνω σε αυτό, κάτι που το θεωρώ σπουδαίο.

Που γυρίστηκε το videoclip;

Ήταν σε ένα νησί, την Σύμη, αρκετά όμορφο πρέπει να το επισκεφτείς.

Η εκπρόσωπος της Πορτογαλίας, η MARO, δήλωσε πως θα ήθελε να συνεργαστεί μαζί σου, τι θα έλεγες για αυτό;

Λατρεύω την MARO, ακούω την μουσική της εδώ και χρόνια, είναι κάτι που θα μου άρεσε να κάνω, μάλιστα μιλήσαμε στο instagram, ανυπομονώ να την συναντήσω.

Πώς ήταν η εμπειρία σου στο Musikkprisen (ετήσιο νορβηγικό μουσικό διαγωνισμό για ανερχόμενα ταλέντα);

Ήταν πολλά χρόνια πίσω αυτό, όταν άρχιζα να γράφω μουσική, ήταν ένας τοπικός διαγωνισμός, κέρδισα και το έπαθλο μου ήταν να έχω περισσότερο χρόνο στο studio, και έτσι ηχογράφησα τα πρώτα μου τραγούδια. Αυτό λοιπόν ήταν η αρχή για εμένα στη μουσική και είμαι ευγνώμων για αυτό.

Δείχνεις ήρεμος άνθρωπος, γεμάτη αυτοπεποίθηση, υπάρχει κάτι που σε τρομάζει;

Συνήθως είμαι ήρεμη, επικεντρώνομαι σε αυτό που πρέπει να κάνω, αλλά έχω και τις ανέμελες σκέψεις μου. Δεν είμαι καλή στο να διαλέγω πράγματα αλλά στη μουσική μου ξέρω τι θέλω και τι όχι.

Τι συμβολίζουν οι καρέκλες επί σκηνής;

Αν είδατε οι καρέκλες λιώνουν και σπάνε επί σκηνής, συμβολίζουν κάτι σχετικό με το τέλος, δεν θα πω περισσότερα, ο καθένας το ερμηνεύει με τον τρόπο του.

Πώς νιώθεις που ανταγωνίζεσαι τη Νορβηγία στη Eurovision, ως Νορβηγή;

Είναι διαγωνισμός αλλά όλοι είμαστε φίλοι μεταξύ μας, και υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλος. Επειδή είμαι μισή Νορβηγή θα χαιρόμουν αν κέρδιζε η Νορβηγία.

Ποιος σε εμπνέει περισσότερο από τους μουσικούς γενικά; Αν σου έλεγαν ότι έχεις μόνο 1 τραγούδι στη λίστα αναπαραγωγής σας για το υπόλοιπο της ζωής σας, ποιο τραγούδι θα επέλεγες;

Είναι αρκετοί καλλιτέχνες που μου αρέσουν, οι Christine and the Queens, Whitney Houston, η Angele από το Βέλγιο, αρκετοί καλλιτέχνες από την Νορβηγία αλλά και παλιά Ελληνική μουσική με την οποία μεγάλωσα, όλα αυτά συνέβαλαν στο τι μουσική μου αρέσει. Δεν μπορώ να επιλέξω ένα τραγούδι να ακούω για όλη μου την ζωή.

Διέκοψες τις σπουδές σου στην ιατρική ακριβώς πριν χτυπήσει ο Covid, κράτησες επαφή με τους συμφοιτητές σου και πώς τα κατάφεραν κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Είμαι στο τελευταίο έτος μου και έχουμε επαναληπτικές εξετάσεις στις 24 Μαΐου, θα προσπαθήσω σίγουρα να τελειώσω την σχολή μου. Στην Νορβηγία δεν υπήρξε η ίδια κρίση με την πανδημία όπως στον υπόλοιπο κόσμο, ήταν πιο ελεγχόμενα τα πράγματα. Με κάποιους συμφοιτητές είχαμε μια μπάντα, τους Flu fighters και κάναμε διασκευές. Οι φίλοι μου σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν πως θα πάω Eurovision αλλά με υποστηρίζουν.

Αν μπορούσες να πραγματοποιήσεις μια συναυλία οικονομικής ενίσχυσης για ποιο σκοπό θα το έκανες;

Πιθανότατα για τον παιδικό καρκίνο

Ήσουν στην ίδια τάξη με τη Νορβηγίδα τραγουδίστρια Sigrid. Είσαι ακόμα σε επαφή μαζί της;

Ήμασταν μαζί στο λύκειο, είναι εκπληκτική. Μένει στο Όσλο ενώ εγώ όχι οπότε δεν συναντιόμαστε συχνά πλέον, αλλά επικοινωνούμε και δίνουμε συμβουλές η μια στην άλλη. Η μουσική βιομηχανία στην Νορβηγία δεν είναι και πολύ μεγάλη οπότε όλοι γνωριζόμαστε.

Έχεις κάποια πρόληψη; Ή κάποια συνήθεια πριν ανέβεις στην σκηνή για γούρι;

Δεν είμαι προληπτική, πριν ανέβω στην σκηνή πάντα κάνω φωνητικές ασκήσεις και ζέσταμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.