Ελλάδα: Το πρόσωπο που φέρεται ως το επικρατέστερο για την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ

Ελλάδα: Το πρόσωπο που φέρεται ως το επικρατέστερο για την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών και βάσει των τελευταίων δημοσιευμάτων ο επικρατέστερος για την κενή θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ φέρεται να είναι ο καθηγητής Νομικής, ΕΚΠΑ, Γιάννης Δρόσος

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο μας άρθρο ραγδαίες υπήρξαν οι εξελίξεις στην ΕΡΤ τις προηγούμενες βδομάδες, καθώς ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος ζήτησε τις παραιτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου Βασίλη Κωστόπουλου και του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού, οι οποίοι σε μια άνευ προηγουμένου διαμάχη μεταξύ τους τίναξαν στον αέρα κάθε περιθώριο ομαλής συνεργασίας στο τιμόνι του ραδιοτηλεοπτικού μας φορέα.

drosos1Ο φερόμενος ως επικρατέστερος για την κενή θέση του Διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Γιάννης Δρόσος, είναι γνωστός δικηγόρος που έχει διατελέσει σύμβουλος και διοικητικό στέλεχος σε αρκετά υπουργεία στο παρελθόν ενώ το 2017 είχε οριστεί ως πρόεδρος της ΕΠΟ.

Επίσης ένα ακόμα σημαντικό πρόσωπο που ακούγεται σαν πιθανό να ενταχθεί στο νέο ΔΣ , είναι και ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου. Αν τυχόν επιβεβαιωθεί το σενάριο, ο κος Παπαδημητρίου θα αναλάβει την επίβλεψη της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, χώρος γνώριμος για τον ίδιο καθώς έχει διατελέσει στο παρελθόν Διευθυντής στο Τρίτο Πρόγραμμα και Γενικός Διευθυντής της ΕΡΑ.

Άλλα ονόματα μου ακούγονται για το νέο ΔΣ της ΕΡΤ αλλά με μικρότερες πιθανότητες είναι των Γιώργος Μαθιός, Τάσος Μπιρσίμ, Ελένη Σπανοπούλου, Λευτέρης Αρβανίτης, Σπύρος Ταραβήρας, Αλέξανδρος Λαχανάς, Τάκης Ψαρίδης και Παναγιώτης Νεστορίδης.

Το αν τελικά θα δούμε τα συγκεκριμένα ονόματα να αναλαμβάνουν τα καθήκοντα αυτά μένει να επιβεβαιωθεί από τις επίσημες ανακοινώσεις σύντομα. Το σίγουρο είναι ότι οι αρμόδιοι υπουργοί και ιθύνοντες βρίσκονται σε κινητικότητα για την ταχεία αναπλήρωση των σημαντικών κενών διοικητικών θέσεων του ραδιοτηλεοπτικού μας φορέα.

Εμείς να ευχηθούμε να επιλεγούν οι πιο άξιοι στην κατάλληλη θέση προς το συμφέρον και την καλύτερη λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού μας φορέα και να δώσουν και την δέουσα σημασία σε έναν σημαντικό θεσμό σαν αυτόν της Eurovision.

Πηγή:tvnea.com, e-tetradio.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.