Ελλάδα: Τα αποτελέσματα της ΕΡΤ για την Eurovision 2023 – Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν

Ελλάδα: Τα αποτελέσματα της ΕΡΤ για την Eurovision 2023 – Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν

Ο Γιάννης Πουλόπουλος σε ρεπορτάζ του για την εκπομπή “Σούπερ Κατερίνα”, αποκάλυψε τα αναλυτικά αποτελέσματα για την τελική φάση της Ελληνικής εσωτερικής επιλογής για την Eurovision 2023, εκεί όπου ο Victor Vernicos επικράτησε έναντι των υποψηφιοτήτων της Melissa Mantzoukis και του ντουέτου Αντωνία Καούρη & Μαρία Μαραγκού. Το αναλυτικό ρεπορτάζ μπορείτε να το δείτε στο zappit.gr. Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ τα αναλυτικά αποτελέσματα της τελικής φάσης ήταν τα παρακάτω:

ΣυμμετοχήΕπιτροπή ΚοινούΕπιτροπή ΕΡΤΣύνολο
Victor Vernicos – “What they say”5097401249
Melissa Mantzoukis – “Liar”6934401133
Αντωνία Καούρη &
Μαρία Μαραγκού – “Shout out”
3417201061

Παρατηρούμε λοιπόν ότι ενώ η Melissa Mantzoukis κέρδισε την πρώτη θέση στην 70μελή επιτροπή κοινού, κατατάχθηκε 3η στην 7μελή επιτροπή της ΕΡΤ εκεί όπου ο Victor Vernicos κατατάχθηκε πρώτος με βραχεία κεφαλή έναντι του Shout Out.

Όμως σύμφωνα με δηλώσεις των Αντωνία Καούρη & Μαρία Μαραγκού, η συμμετοχή τους αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή, έπειτα από αντιδράσεις που υπήρξαν από την διαρροή του τραγουδιού, αλλά και από το γεγονός πως δεν κατάφεραν να μετατρέψουν το ρεφραίν του τραγουδιού όπως οι ίδιες ήθελαν ώστε η συμμετοχή τους να είναι ανταγωνιστική.

Και κάπου εδώ αρχίζει να περιπλέκεται η υπόθεση των τελικών αποτελεσμάτων, καθώς σύμφωνα με τον δικηγόρο της Melissa Mantzoukis, τον Χρήστο Ζωτιάδη, προκύπτουν δύο σημαντικές ενστάσεις σε σχέση με την τελική ψηφοφορία της επιτροπής της ΕΡΤ. Αρχικά τίθεται το ερώτημα, πως γίνεται να βαθμολογήθηκε το “Shout Out” από την στιγμή που αποσύρθηκε από την τελική διαδικασία. Έπειτα κρίσιμο παραμένει το ερώτημα για τον τρόπο με τον οποίο ψήφισε η επιτροπή της ΕΡΤ, συγκεκριμένα για το αν γνώριζαν τα αποτελέσματα της επιτροπής του κοινού ή όχι. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου της Melissa, η πλευρά της θα κινηθεί νομικά εναντίον της ΕΡΤ, ενώ έχουν δώσει περιθώριο στην ΕΡΤ μέχρι αύριο να δώσει απαντήσεις.

Εικόνα: escunited.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.