Ελλάδα: Η Leea Nanos ενδιαφέρεται να εκπροσωπήσει την χώρα στην Eurovision 2020

Ελλάδα: Η Leea Nanos ενδιαφέρεται να εκπροσωπήσει την χώρα στην Eurovision 2020

H Leea Nanos η οποία είχε συμμετάσχει στον φετινό εθνικό τελικό της Αυστραλίας “Eurovision: Australia Decides” με το τραγούδι Set Me Free στρέφει το ενδιαφέρον της στην Ελλάδα για τον επόμενο διαγωνισμό.

Η συμμετοχή στον εθνικό τελικό της Αυστραλίας

Η Ελληνίδα ομογενής από την Μελβούρνη της Αυστραλίας, έκανε το ντεμπούτο στην μουσική σκηνή της χώρας τον περασμένο Φεβρουάριο στον πρώτο ημιτελικό της χώρας. Η νεαρή καλλιτέχνης εκμεταλλευόμενη την δημοσιότητα που έλαβε με την συμμετοχή της στον εθνικό τελικό, επιθυμεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για νέες καλλιτεχνικές διαδρομές, ενώ η ίδια δεν κρύβει την ελπίδα της να εκπροσωπήσει την χώρα καταγωγής της, την Ελλάδα.

Η ιδεά της ελληνικής εκπροσώπσης

Η Leea πέταξε την ιδέα της εκπροσώπησης της Ελλάδας στην Eurovision 2020 κατά την διάρκεια του τελευταίου διαγωνισμού με ανάρτηση στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram βάζοντας το  hashtag #leeaforgreece2020. Η σχετική ανάρτηση έγινε δεκτή με πολυάριθμα θετικά σχόλια για τα οποία η ίδια εκδήλωσε την ευγνωμοσύνη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#leeaforgreece2020 @eurovisionert ? 🇬🇷🇦🇺

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Łeea Nanos † (@leeananos) στις

Η νεαρή καλλιτέχνιδα μιλώντας στην γνωστή ιστοσελίδα του wiwibloggs σχετικά με την ιδέα της δήλωσε:

Θα΄ταν τιμή μου να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στην Eurovision 2020, και το ήμουν υποψήφια να εκπροσωπήσω την Αυατραλία ήταν ένα όνειρο! Η οικογένεια μου είναι από την Ελλάδα όπως και εγώ. Η γιαγιά μου δεν είναι καλά  στην παρούσα και θα ήθελα να το κάνω γι’αυτήν. Θα’ταν κάτι εξωπραγματικό και είμαι ευγνώμων.

Το πάθος τη Λέας για την Eurovision είναι αναμφισβήτητο ενώ προσφάτως διασκεύασε και το νιητήριο τραγούδι “Arcade” του  Duncan Laurence ενώ η πορεία της στον εθνικό τελικό της Αυστραλίας καλύφθηκε από το ομογενειακό μέσο Neos Kosmos.

Η ελληνική διασπορά στην Eurovision

Αν η Ελλάδα εκπροσωπηθεί από την Leea θα είναι ακόμη μια καλλιτέχνης εκπρόσωπος από τον χώρο της ελληνικής διασποράς. Θυμίζουμε ότι η νίκη της χώρας το 2005 ήρθε από την Έλενα Παπαρίζου προερχόμενη από την ομογενειακή κοινότητα της Σουηδίας, ενώ η Καλομοίρα (Ελλάδα 2008-3η θέση) γεννήθηκε και μεγάλωσε στις ΗΠΑ. Επίσης ο Σαρμπέλ (Ελλάδα 2007-7η θέση) είχε γεννηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Φέτος η χώρα εκπροσωπήθηκε από την Κατερίνα Ντούσκα που ήταν από την ελληνική ομογένεια του Καναδά. Αρκετοί ομογενείς έχουν προσπαθήσει να εκπροσωπήσουν τις χώρες, στις οποίες μένουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Η Ελλάδα μετά από 8 συνεχόμενα πλασαρίσματα στην κορυφαία δεκάδα του διαγωνισμού  τα έτη 2004-2001, μεταξύ των οποίων ήταν και η νίκη της χώρας το 2005, βαδίζει τα τελευταία έτη μεταξύ προκρίσεων και αποκλεισμών ενώ η  τελευταία φορά που μπήκε στην δεκάδα ήταν το 2013 με τους Koza Mostra.
Λέτε η επιστροφή στις επιτυχίες των 00’ς να περνά μέσα από την ελληνική διασπορά και έναν καλλιτέχνη προερχόμενο από αυτήν; Πως σας φαίνεται μια ενδεχόμενη εκπροσώπηση το 2020 από την Λέα Νάνος;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.