Ελλάδα: Η απαράδεκτη ερώτηση δημοσιογράφου στην Αμάντα

Ελλάδα: Η απαράδεκτη ερώτηση δημοσιογράφου στην Αμάντα

Ολοκληρώθηκε χθες η δεύτερη πρόβα της Αμάντας Γεωργιάδη για την Eurovision 2022 με το Die Together κι ομολογουμένως η εμφάνισή της απέσπασε εξαιρετικά σχόλια. Στην πορεία ακολούθησε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου με την εκπρόσωπό μας να απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ωστόσο μία ερώτηση από Πολωνό δημοσιογράφο ήταν ρατσιστική με τον τρόπο που διατυπώθηκε καθώς ανέφερε πως Ελληνίδες καλλιτέχνιδες που μας έχουν εκπροσωπήσει και ζούνε σε άλλες χώρες, δεν είναι 100% Ελληνίδες.

Είσαι Ελληνίδα αλλά είσαι επίσης κι από την Νορβηγία. Κάποιες από τις πρώην διαγωνιζόμενές σας δεν ήταν 100 τοις 100 Ελληνίδες γιατί ήταν από τον Καναδά και την Ολλανδία. Πες μου τι πιστεύεις για αυτήν την τακτική από τους διοργανωτές να φέρνουν πίσω στο σπίτι τις Ελληνίδες από όλον τον κόσμο;

Όταν ζητήθηκε από το δημοσιογράφο να επαναλάβει την ερώτηση, είπε: “Είναι για την πολιτική να επιλέγετε Ελληνίδες από όλον τον κόσμο για να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους. Υπάρχει κάποιο κρυμμένο μήνυμα;”

Η υπεύθυνη της ελληνικής αποστολής, Σοφία Δρανίδου, απάντησε: “Πιστεύουμε ότι η Αμάντα, όπως κι οι άλλοι καλλιτέχνες που έχουν εκπροσωπήσει την Ελλάδα είναι εξαιρετικά ταλαντούχες καλλιτέχνιδες. Για αυτό έχουμε ενδιαφέρον για να επιτρέψουμε σε αυτά τα ταλέντα να λάμψουν.”

Εμείς θεωρούμε πως η Eurovision είναι ένας μουσικός θεσμός που ενώνει όλους. Συνεπώς, μία τέτοια ερώτηση δεν αρμόζει σε έναν τέτοιον θεσμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.