Ελλάδα: Επτά τραγούδια στην τελική ευθεία για το Λίβερπουλ

Ελλάδα: Επτά τραγούδια στην τελική ευθεία για το Λίβερπουλ

Επτά συνολικά συμμετοχές κατάφεραν να φτάσουν στην τελική φάση της εσωτερικής επιλογής της ΕΡΤ από τις 106 που είχαν σταλθεί αρχικά και οι υποψήφιοι καλλιτέχνες ελπίζουν πλέον να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τόσο της επιτροπής επαγγελματιών της ΕΡΤ, όσο και της επιτροπής κοινού αποτελούμενη από απλούς φίλους της Eurovision που έκαναν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της δημοσιογράφου Βαλέριας Δολαψάκη στην εκπομπή της ΕΡΤ Πρωίαν σε είδον με παρουσιαστές τον Φώτης Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά, τα τραγούδια τα οποία κατάφεραν να φτάσουν στην τελική φάση είναι 7. Τους καλλιτέχνες και τους τίτλους των τραγουδιών που έφτασαν στον τελικό θα το μάθουμε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και αφού ακούσουμε το τραγούδι που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2023 που θα πραγματοποιηθεί στο Λίβερπουλ. Τα υπόλοιπα 6 τραγούδια που δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision δεν θα δοθούν στην δημοσιότητα από την ΕΡΤ, καθώς αυτό επαφίεται στους υποψηφίους καλλιτέχνες.

Όπως έχει γίνει γνωστό, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου τα 70 μέλη της επιτροπής κοινού τα οποία επιλέχθηκαν μέσω κλήρωσης μέσα από τις συνολικά 2.982 αιτήσεις που έγιναν ηλεκτρονικά στην ΕΡΤ, και ανάλογα την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουν οι αιτούντες. Η επιτροπή αυτή θα επιλέξει την Ελληνική συμμετοχή σε ποσοστό 50,6%. Τα 70 μέλη που αποτελούν την επιτροπή του κοινού αφού προσέλθουν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ θα χωριστούν σε μικρές ομάδες και θα ακούσουν τα τραγούδια με ακουστικά ώστε να κρίνουν τα τραγούδια χωρίς να επηρεάζονται. Τα πρωτόκολλα που έχει θεσπίσει η ΕΡΤ είναι τέτοια ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια στην επιλογή.

Αφού η επιτροπή του κοινού ψηφίσει μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ψηφοφορία της επταμελούς της καλλιτεχνικής επιτροπής αποτελούμενης από τους Δημήτρη Παπαδημητρίου, Πέτρο Αδάμ, Φώτη Απέργη,  Γιάννη Πετρίδη , Μαρία Κοζάκου,  Λεωνίδα Αντωνόπουλο και Κωνσταντίνο Μπουρούνη. Τα μέλη της επιτροπής θα έρθουν σε επαφή με τους 7 υποψηφίους προκειμένου να συζητήσουν την παρουσίαση της συμμετοχής τους, και έτσι η καλλιτεχνική επιτροπή θα κρίνει επί του συνόλου των συμμετοχών και όχι απλά τα τραγούδια. Η καλλιτεχνική επιτροπή θα διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα σε ποσοστό 49,4%. Η διαδικασία επί του συνόλου της επιλογής της Ελληνικής συμμετοχής για την Eurovision θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιανουαρίου, όταν και θα ανακοινωθεί η συμμετοχή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2023.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.