Ελλάδα: Επιστρέφει ο εθνικός τελικός στα πλάνα της ΕΡΤ για την Eurovision 2023;

Ελλάδα: Επιστρέφει ο εθνικός τελικός στα πλάνα της ΕΡΤ για την Eurovision 2023;

Αλλαγή στον τρόπο επιλογής της Ελληνικής συμμετοχής για την Eurovision 2023 φαίνεται να εξετάζει η ΕΡΤ με την επαναφορά της συμμετοχής του κοινού σε αυτήν. Σύμφωνα με δημοσίευμα από τις τυπολογίες, το τηλεοπτικό ένθετο που κυκλοφορεί μαζί με την εφημερίδα το Παρόν της Κυριακής, έχει ήδη κατατεθεί πρόταση που εξετάζεται σοβαρά από την διοίκηση της ΕΡΤ, να συμμετέχει και το κοινό στον τρόπο επιλογής της Ελληνικής συμμετοχής.

Οι λόγοι που προκρίνουν την συμμετοχή του κοινού στην επιλογή της Ελληνικής συμμετοχής είναι κυρίως εμπορικοί, καθώς θα αυξηθεί και το ενδιαφέρον του Ελληνικού κοινού για την Eurovision, αλλά σκοντάφτει στο οικονομικό καθώς θα απαιτηθεί αυξημένος προϋπολογισμός στην παραγωγή για την εμπλοκή του κοινού.

Η τελευταία φορά που συμμετείχε το κοινό στην επιλογή της Ελληνικής συμμετοχής ήταν το 2017 όταν το κοινό συμμετείχε σε ποσοστό 70% στην επιλογή του This Is Love ανάμεσα σε 3 τραγούδια, με το οποίο η Demy εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Eurovision του Κιέβου. Επίσης εθνικός τελικός με διαφορετικούς καλλιτέχνες πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά στην Ελλάδα το 2015 όταν και επιλέχθηκε η Μαρία Έλενα Κυριακού με το One Last Breath.

Πάντως αν τελικά επιλεγεί ο εθνικός τελικός ως ο τρόπος επιλογής της Ελληνικής συμμετοχής, δεν είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί με live εμφανίσεις όπως συμβαίνει με τις περισσότερες χώρες στην Ευρώπη, αλλά με την χρήση των videoclips ή μαγνητοσκοπημένων εμφανίσεων στα πρότυπα της Τσεχικής επιλογής την οποία ακολούθησε πέρσι και η Βόρεια Μακεδονία.

Το ενδιαφέρον πάντως για την Eurovision 2023 που θα πραγματοποιηθεί στο Λίβερπουλ είναι αυξημένο ανάμεσα στους Έλληνες καλλιτέχνες μετά την 8η θέση που κατέλαβε η Ελλάδα στην Eurovision 2022 στο Τορίνο με την Amanda Tenfjord, καθώς από τις 48 προτάσεις που κατατέθηκαν πέρσι, φέτος φτάσαμε στις 106! Ανάμεσα τους μάλιστα συναντάμε κάποια γνωστά ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής.

Δεν αποκλείεται πάντως, ρόλο στην πιθανή αλλαγή του τρόπου επιλογής της Ελληνικής συμμετοχής να παίξουν και οι πρόσφατες αλλαγές που πραγματοποίησε η EBU στον τρόπο βαθμολογίας της Eurovision με την χρήση 100% televoting στους ημιτελικούς καθώς και της συμπερίληψης του παγκόσμιου κοινού στην τελική βαθμολογία.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως την αρχική επιλογή των καλύτερων συμμετοχών από αυτές που έχουν κατατεθεί είναι μια 7μελής επιτροπή με πρόεδρο τον Δημήτρη Παπαδημητρίου. Η Μαρία Κοζάκου πάντως, η οποία συμμετέχει σε αυτήν την επιτροπή, είχε προτείνει την συμμετοχή του κοινού στην επιλογή της Ελληνικής συμμετοχής.

https://www.youtube.com/watch?v=1F4xozknC_4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.