Ελλάδα: Αυτοί είναι οι 7 τελικοί υποψήφιοι και οι τίτλοι τραγουδιών τους για την Eurovision 2023

Ελλάδα: Αυτοί είναι οι 7 τελικοί υποψήφιοι και οι τίτλοι τραγουδιών τους για την Eurovision 2023

Με ανακοίνωση της η ΕΡΤ έκανε γνωστά τα ονόματα των 7 καλλιτεχνών οι οποίοι κατάφεραν να φτάσουν έως την τελική φάση της Ελληνικής εσωτερικής επιλογής καθώς και τους τίτλους των τραγουδιών με τους οποίους θα διαγωνιστούν.

Τα ονόματα αυτά έγιναν γνωστά μετά το τέλος της ψηφοφορίας των μελών της επιτροπής κοινού οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στις 3 το μεσημέρι στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευη προκειμένου να ακούσουν και να βαθμολογήσουν τα 7 υποψήφια τραγούδια. Η επιτροπή του κοινού θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα σε ποσοστό 50,6% ενώ η επταμελής κριτική επιτροπή που έχει ορίσει η ΕΡΤ σε ποσοστό 49,4%.

Με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας της επιτροπής του κοινού ο λόγος πλέον ανήκει στην καλλιτεχνική επιτροπή που έχει ορίσει η ΕΡΤ η οποία θα έρθει σε επαφή με τους 7 υποψήφιους καλλιτέχνες, προκειμένου να καταθέσουν ολοκληρωμένη την πρόταση τους όσον αφορά την παρουσίαση του τραγουδιού στην σκηνή της Eurovision τον Μάιο στο Λίβερπουλ. Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας αναμένεται να γίνει γνωστός μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου.

Παρακάτω θα γνωρίζουμε τους 7 καλλιτέχνες οι οποίοι διεκδικούν της εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision 2023. Tα video των τραγουδιών που παραθέτουμε στο άρθρο δεν είναι αυτά με τα οποία διαγωνίζονται οι καλλιτέχνες αλλά παλαιότερες επιτυχίες τους.

1.Αντωνία Καούρη & Μαρία ΜαραγκούShout Out

H Αντωνία Καούρη έγινε γνωστή μέσα από το The Voice και έχει συνεργαστεί σε αρκετές δουλειές την με τον μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Κοντόπουλο ο οποίος έχει συνθέσει στο παρελθόν αρκετές Ελληνικές αλλά και ξένες συμμετοχές στην Eurovision. Στο πλευρό της Αντωνίας συναντάμε ένα όνομα έκπληξη, την ηθοποιό Μαρία Μαραγκού γνωστή από την συμμετοχή της στην σειρά του Mega, “Το αύριο μας ανήκει”.

2.Victor VernicosWhat they say

O Victor Vernicos είναι ο Βενιαμίν των υποψηφίων καθώς είναι μόλις 16 χρονών. Αποτελεί πρόταση της Panik Records.

3.Klavdia – Holy Water

H Klavdia είναι άλλη μια καλλιτέχνης που έγινε γνωστή μέσα από το The Voice με μεγαλύτερη της επιτυχία να αποτελεί το Lonely Heart.

4. Κωνσταντίνα ΙωσηφίδουWe Are Young

H Κωνσταντίνα Ιωσιφίδου είναι επίσης μια νεαρή καλλιτέχνης η οποία έγινε γνωστή μέσα από το The Voice και την ομάδα του Πάνου Μουζουράκη.

5. Leon Of AthensSomewhere To Go

O Leon Of Athens είναι ένας από τους κύριους εκπροσώπους της Ελληνικής Εναλλακτικής pop. Είναι επί χρόνια συνεργάτης αλλά και σύντροφος της Κατερίνας Ντούσκα, της εκπροσώπου της Ελλάδας στην Eurovision 2019. Μάλιστα ο Leon Of Athens ήταν ένας από τους συνθέτες της Ελληνικής συμμετοχής εκείνη την χρονιά, του Better Love.

6.Melissa MantzoukisLiar

H Melissa Mantzoukis είναι μια 18χρονη Ελληνίδα ομογενής από την Γερμανία με καταγωγή από την Θεσπρωτία. Έγινε γνωστή μόλις φέτος μέσα από την συμμετοχή της στο talent show Deutschland sucht den Superstar.

7. MonikaI’m Proud

Η Monika είναι μια από τις πλέον γνωστές εκπροσώπους της Ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής με αναγνωρισιμότητα και στο εξωτερικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.