Ελβετία: Στις 4 Φεβρουαρίου αποφασίζει με κοινό και διεθνείς επιτροπές

Ελβετία: Στις 4 Φεβρουαρίου αποφασίζει με κοινό και διεθνείς επιτροπές

Στην Ελβετία έχουν βάλει ήδη μπροστά τις μηχανές για να επιλέξουν την συμμετοχή τους για τον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision στην Πορτογαλία. Στην δημοσιότητα δόθηκαν οι κανονισμοί για την κατάθεση τραγουδιών, μια διαδικασία την οποία θα επιμεληθούν τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα της χώρας SRG και SSR. Οι αιτήσεις για την αποστολή τραγουδιού μπορούν να κατατεθούν από τις 1 έως 22 Σεπτεμβρίου.

Αρχικά η δημοσίευση αναφέρει ότι τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα της χώρας ψάχνουν ένα σύγχρονο τραγούδι με διεθνείς προδιαγραφές και με ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν αποκλειστικά και μόνο μέσω της πλατφόρμας των SRG και SSR ενώ τα τραγούδια θα ανέβουν σε ακουστική μορφή. Στην διαδικασία δεν θα εμπλακούν διαφημιστικοί, θρησκευτικοί και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και οι δημιουργοί δεσμεύονται με την αίτησή τους να μην αποσύρουν αργότερα το τραγούδι και ότι έπειτα αυτό περνάει στην δικαιοδοσία των ραδιοτηλεοπτικών δικτύων για οτιδήποτε χρειαστεί (π.χ. προώθηση). Επιπλέον ορίζεται ότι τα τραγούδια που θα δούμε στον εθνικό τελικό θα είναι επιλογή των SRG και SSR καθώς και μιας επιτροπής περίπου 20 ατόμων όπου θα αποτελείται από παράγοντες της μουσικής βιομηχανίας και των media γενικότερα, fan της Eurovision και τηλεθεατών. Αναλόγως της ποιότητας των τραγουδιών που θα κατατεθούν, υπάρχει πιθανότητα να διαγωνιστεί κάποιος γνωστός καλλιτέχνης απευθείας στον εθνικό τελικό χωρίς να έχει καταθέσει τραγούδι με την διαδικασία που αναφέρθηκε.

Η εθνικότητα δεν παίζει καθοριστικό ρόλο στην υποβολή τραγουδιού και η γλώσσα είναι ελεύθερη. Φυσικά τα τραγούδια πρέπει να είναι τρίλεπτης διάρκειας και να μην περιέχουν πολιτικά, ρατσιστικά ή υβριστικά στοιχεία. Όσον αφορά τους καλλιτέχνες δεν πρέπει να διαγωνιστούν σε εθνικό τελικό άλλης χώρας. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι προαναφερόμενοι μπορεί να αντικατασταθούν αργότερα, αν κριθεί απαραίτητο, από τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα σε συνεργασία με μουσικούς παραγωγούς και συνθέτες, οι οποίοι θα αποφασίσουν ποιο τραγούδι ταιριάζει καλύτερα στην φωνή του κάθε καλλιτέχνη.

Τέλος, όπως αναφέραμε, ο εθνικός τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου στην Ζυρίχη ενώ οι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν live στην σκηνή πρέπει να είναι μέχρι έξι, σύμφωνα με τους κανόνες της Eurovision. Ο νικητής και εκπρόσωπος της χώρας θα αναδειχθεί με ποσοστό 50% από televoting και το άλλο 50% από μία διεθνή επιτροπή μουσικών. Σε περίπτωση ισοψηφίας, λαμβάνεται υπ’ όψιν η ψηφοφορία του κοινού.

Φέτος η χώρα εκπροσωπήθηκε από το γκρουπ Timebelle με το τραγούδι Apollo και παρά τις προσδοκίες για πρόκριση μετά από χρόνια, η συμμετοχή κατέκτησε την δωδέκατη θέση στον δεύτερο ημιτελικό.

Δείτε την φετινή συμμετοχή της Ελβετίας εδώ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.