Είναι κλεμμένο το Σουηδικό τραγούδι;

Είναι κλεμμένο το Σουηδικό τραγούδι;

Από τότε που ακούστηκε το τραγούδι του Frans (Frans Jeppson Wall), If I were sorry, πολλοί παρατήρησαν τις ομοιότητες που έχει με την επιτυχία του Matt Simons Catch & Release, ένα τραγούδι που ακούστηκε αρκετά στη Γερμανία, μάλιστα προχώρησαν σε σχετικές παρεμβάσεις στην εφημερίδα Aftonbladet. Το θέμα όμως έχει προχωρήσει: σύμφωνα με την εφημερίδα Expressen, ο Γενικός Διευθυντής της Pias Recordings, δηλαδή της δισκογραφικής εταιρείας του Matt Simons, Henrik Nyström, δήλωσε πως ερευνούν σοβαρά το θέμα της λογοκλοπής, καθώς οι ομοιότητες είναι χτυπητές.

Θα περιμένουμε τις εξελίξεις. Για την ώρα, ας συγκρίνουμε τα δύο κομμάτια. Βεβαίως και πέρυσι υπήρχε αντίστοιχη κατηγορία, όμως όχι μόνο δεν “ίδρωσε το αυτί” της Σουηδίας, αλλά διαγωνίστηκε κανονικά και πήρε το βραβείο. Αν το είχε κάνει άλλη χώρα, θα είχε βρεθεί “στα Τάρταρα” του βαθμολογικού πίνακα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.