Δανία: Τα φαβορί του DMGP 2023

Δανία: Τα φαβορί του DMGP 2023

Το Σάββατο, πραγματοποιείται ο εθνικός τελικός της Δανίας, DMGP 2023. Εμείς σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε τα φαβορί του φετινού εθνικού τελικού της Δανίας.

Eyjaa – “I Was Gonna Marry Him”

Οι Eyjaa είναι ένα ντουέτο από δίδυμες που αποτελείται από τη Sara και την Brynja, οι οποίες έχουν τις μουσικές τους ρίζες στον ισχυρό αδελφικό τους δεσμό. Ζουν στη Δανία, αλλά οι δύο γονείς τους είναι Ισλανδοί. Μέχρι στιγμής έχουν ζήσει σε 6 διαφορετικές χώρες, μιλούν 5 διαφορετικές γλώσσες και απέχουν πολύ από το να είναι τα μοναδικά παιδιά στην οικογένεια – η συμμορία των αδερφών φτάνει σε 8 παιδιά συνολικά. Ωστόσο, η οικογένεια δεν αρνείται ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι δύο αδερφές έχουν έναν πολύ μοναδικό δεσμό. Τα κορίτσια τραγουδούσαν και παίζουν μουσική μαζί από πολύ μικρά. Ακούγεται και στον ήχο τους, τον οποίο περιγράφουν ως «ποπ με σκανδιναβική νοσταλγία», γεμάτο αρμονίες που λειτουργούν σαν ένα είδος μαγείας στη μουσική τους έκφραση.

Maia Maia – Beautiful Bullshit

Η Maja Barløse αποφοίτησε από τη σχολή τραγουδοποιίας μόλις το περασμένο καλοκαίρι, αλλά το μουσικό της ταξίδι έχει ήδη αρκετά χρόνια ιστορίας. Ως 20 ετών, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου έπαιξε σε πολλούς από τους χώρους της πόλης, τόσο μεγάλους όσο και μικρούς, συμπεριλαμβανομένης της Times Square. Η Maja έμαθε όλα όσα ξέρει τώρα για τη μουσική βιομηχανία εκεί, και στο πλάι, ξεκίνησε να δημιουργεί τη δική της δισκογραφική, να οργανώνει τις δικές της συναυλίες και να φτιάχνει μουσικά βίντεο η ίδια, καθώς και να προωθεί, να κάνει κράτηση, να κάνει παραγωγή και να γράφει τραγούδια. Στις αρχές του 2022, ξεκίνησε το τελευταίο της έργο καλλιτεχνών – maia maia!

Reiley – Breaking My Heart

Ακόμη και το να γεννηθείς και να μεγαλώσεις στις Νήσους Φερόες, ένα απομακρυσμένο έθνος, δεν αποτελεί εμπόδιο για να είσαι καλά συνδεδεμένος με τον υπόλοιπο κόσμο. Ο Reiley έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει θαυμαστές σε χώρες όπως η Νότια Κορέα, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και, κυρίως, η Δανία. Έχει χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτελεσματικό τρόπο, και ιδιαίτερα σε σχέση με την κυκλοφορία του ντεμπούτου EP του, έχει έρθει πιο κοντά στον κόσμο εκτός των Νήσων Φερόε χάρη σε πάνω από 10 εκατομμύρια ακόλουθους στο TikTok. Έχει, μεταξύ άλλων, ως αποτέλεσμα μια καριέρα καλλιτέχνη στη Νότια Κορέα, όπου έχει παίξει, προωθήσει και ηχογραφήσει ένα σινγκλ με ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της χώρας. Πολλοί από τους περισσότερους από 300.000 ακολούθους του στο Instagram προέρχονται από τη Νότια Κορέα, οπότε μπορεί κανείς με ασφάλεια να συμπεράνει ότι ο Reiley είναι ένας σύγχρονος καλλιτέχνης με το δάχτυλό του στον παλμό της διεθνούς αναγνώρισης.

Ο Reiley από τα Νησιά Φερόε, έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει το Dansk Melodi Grand Prix 2023 κατά την γνώμη μου.

Εσείς ποιος λέτε ότι θα κερδίσει; Γράψτε μας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι στον INFE για όλα τα νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.