Δανία: Στις 6 Μαρτίου ο τελικός του Dansk Melodi Grand Prix 2021

Δανία: Στις 6 Μαρτίου ο τελικός του Dansk Melodi Grand Prix 2021

H δημόσια τηλεόραση της Δανίας, DR, ανακοίνωσε πως ο εθνικός τελικός της χώρας, το Dansk Melodi Grand Prix 2021, θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 6 Μαρτίου. Μαζί με την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού, ανακοινώθηκαν και οι κανόνες συμμετοχής για το Dansk Melodi Grand Prix 2021.

Αρχικά την βραδιά του Δανικού τελικού θα διαγωνιστούν συνολικά 8 συμμετοχές. Έπειτα όσοι δηλώσουν συμμετοχή πρέπει να είναι είτε Δανοί πολίτες, είτε να κατοικούν μόνιμα στην Δανία, είτε να έχουν παντρευτεί Δανό. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν και οι κάτοικοι των Νησιών Φερόε και της Γροιλανδίας, αυτόνομες περιοχές του Δανικού στέμματος.

Συνθέτες και στιχουργοί μπορούν να στείλουν όσα τραγούδια επιθυμούν, οι υποψήφιοι ερμηνευτές όμως μόλις μια. Οι υποψήφιοι τραγουδιστές θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 16 ετών μέχρι την διεξαγωγή του τελικού. Ο τελικός θα διεξαχθεί στην Κοπεγχάγη στα κεντρικά γραφεία της DR, καθώς ο χώρος αυτός θεωρήθηκε ο καταλληλότερος για την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας.

Dansk Melodi Grand Prix 2020

Θυμίζουμε πως στο περσινό Dansk Melodi Grand Prix, o οποίος ήταν ο μοναδικός τελικός που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών λόγω της πανδημίας του ιού COVID-19, νικητές αναδείχθηκαν οι Ben & Tan με το τραγούδι Yes. H Δανία είναι μια από τις χώρες που όχι μόνο δεν επέλεξαν για το 2021 με απευθείας ανάθεση τους καλλιτέχνες που θα έστελναν στην Eurovision 2020, αλλά δεν του έδωσαν ούτε την ευκαιρία να διαγωνιστούν απευθείας στον τελικό. Προς στο παρόν είναι άγνωστο αν οι Ben & Tan θα ξανάπροσπαθήσουν.

https://www.youtube.com/watch?v=XQ5tMhQIp1E

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.