Δανία: Με τους Ben & Tan και το Yes στο Ρότερνταμ

Δανία: Με τους Ben & Tan και το Yes στο Ρότερνταμ

Ολοκληρώθηκε προ ολίγου το Dansk Melodi Grand Prix 2020 (DMGP 2020) o εθνικός τελικός της Δανίας για την Eurovision 2020 που θα διεξαχθεί 12,14 & 16 Μαϊου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Το Show πραγματοποιήθηκε στην Royal Arena της Κοπεγχάγης με κεντρικούς παρουσιαστές τους  Hella Joof και Rasmus Bjerg. Ο διαγωνισμός δυστηχώς διεξήχθει με την απουσία κόσμου λόγω των έκτακτων μέτρων της Δανέζικης κυβέρνησης κατά της εξάπλωσης του Κορονοϊού.

Στον τελικό διαγωνίστηκαν συνολικά 10 συμμετοχές, Στο πρώτο στάδιο του τελικού οι καλλιτέχνες ερμήνευσαν τα τραγούδια τους και θα διεξήχθει ένας γύρος ψηφοφορίας όπου οι πρώτοι 3 θα περνούσαν στον επόμενο γύρο. Στην συνέχεια στον δεύτερο γύρο πραγματοποιήθηκε έναν νέος γύρος γύρος ψηφοφορίας ανάμεσα στους super-finalist. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις αποψινές ερμηνείες.

  1.  Isam B – Bølger 
  2. Ben & Tan – Yes
  3. Maja & De Sarte Sjæle – Den eneste goth i Vejle 
  4.  Benjamin Kissi – Faith
  5.  Emil – Ville ønske jeg havde kendt dig 
  6. Sys Bjerre – Honestly 
  7. Jamie Talbot – Bye Bye Heaven 
  8. Sander Sanchez – Screens
  9. Kenny Duerlund – Forget It All 
  10. Jasmin Rose feat. RoxorLoops – Human

Στον δεύτερο γύρο προκρίθηκαν οι εξής:

  • Ben & TanYes 
  • EmilVille ønske jeg havde kendt dig
  • Sander SanchezScreens

Οι Ben & Tan είναι δύο νέοι καλλιτέχνες, ο Ben (Benjamin Rosenbohm) συμμετείχε φέτος στην 12η σαιζόν του X-Factor της Δανίας. Συνθέτες του τραγουδιού είναι οι Emil Lei, Jimmy Jansson, Linnea Deb οι δύο τελευταίοι είναι Σουηδοί με πολυάριθμες συμμετοχές στο Melodifestivalen, η Linnea Deb μάλιστα ήταν συνθέτης του Heroes για τον Måns Zelmerlöw που πήρε την Eurovision 2015. Η Δανία θα διαγωνιστεί στο δεύτερο μισό του Β Ημιτελικού. Πιστεύετε πως η Δανία μπορεί να διεκδικήσει το 4ο βραβείο της με το Yes.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.