Γνωρίστε τη συμμετοχή της Σλοβενίας «On My Way» – Ψηφίστε στο poll!

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Σλοβενίας «On My Way» – Ψηφίστε στο poll!

Η Σλοβενία, και φέτος, αποφάσισε τον εκπρόσωπό της για την Eurovision μέσω της διαδικασίας επιλογής της EMA 2017. Το ΕΜΑ αποτελούταν από δύο ημιτελικούς, έναν τελικό και 16 συνολικά συμμετέχοντες. Νικητής αναδείχτηκε ο Omar Naber με το τραγούδι “On My Way.

Ο 35χρονος Omar Naber είναι Σλοβένος τραγουδιστής και συνθέτης, γεννημένος στη Λιουμπλιάνα από πατέρα Ιορδανό και μητέρα Σλοβένα. Η μουσική του καριέρα ξεκίνησε το 2005 νικώντας στο  Bitka talentov (τη σλοβένικη έκδοση του Battle of the talents) και εκπροσωπώντας την χώρα του στη Eurovision 2005 με το τραγούδι “Stop”, όπου συνέθεσε ο ίδιος, χωρίς να καταφέρει όμως να προκριθεί στον μεγάλο τελικό. Θέλοντας να βρεθεί και πάλι στη σκηνή της Eurovision, ο Omar έλαβε μέρος άλλες τρεις φορές στην διαδικασία επιλογής εκπροσώπου της χώρας του (2009,2011,2014), χωρίς επιτυχία. Εκτός από την Σλοβενία ο τραγουδιστής έχει προσπαθήσει να συμμετάσχει και στον Ελβετικό τελικό το 2016, καταθέτοντας τη συμμετοχή του στη δημόσια τηλεόραση της χώρας, η οποία τελικά δεν επιλέχθηκε για να διαγωνισθεί. Μέχρι σήμερα ο Omar έχει κυκλοφορήσει 4 άλμπουμ και 8 σινγκλ.

Δημιουργός του τραγουδιού “On My Way που θα μας παρουσιάσει στο Κίεβο ο Omar, είναι ο ίδιος, όπως και το 2005. Ίσως στη δεύτερη προσπάθειά του σταθεί πιο τυχερός και βρεθεί στον μεγάλο τελικό.

Η Σλοβενία παίρνει μέρος στον διαγωνισμό από το 1993. Η καλύτερή της θέση είναι η 7η, την οποία κατέλαβε 2 χρονιές, το 1995 με την Darja Svajger και το Prisluhni Mi και το 2001 με την Nuša Derenda και το Energy. Από το 2004 έχει καταφέρει να προκριθεί στον τελικό 4 φορές, το 2007, 2011, 2014, και το 2015.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τη συμμετοχή της Σλοβενίας για την Eurovision 2017, όπου θα διαγωνισθεί στην 17η θέση του 1ου ημιτελικού στις 9 Μαΐου:

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του INFE Greece

Αργυρίου Γιάννης: 4

Πετράκη Αναστασία: 10

Κωστίκας Γιάννης: 1

Ματάμης Αποστόλης: 3

Φαρμάκας Δημήτρης: 1

Μαντζίλας Δημήτρης: 8

Χαρπαντίδης Στέφανος: 2

Σιακαντάρης Σπύρος: 6

Νταντάλιας Άγγελος: 7

Τσεκούρας Γιώργος: 6

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 1

Κορυπάς Αντρέας: 1

Τιγκράν Σαρκισιάν: 3

Μ.Ο.: 4,07

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.