Γνωρίστε τη συμμετοχή της Π.Γ.Δ.Μ.

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Π.Γ.Δ.Μ.

Χώρα:Π.Γ.Δ.Μ.
Καλλιτέχνης: Kaliopi
Τραγούδι: Dona
Σύνθεση: Romeo Grill
Στίχοι: Kaliopi

Τα Σκόπια συμμετέχουν στον διαγωνισμό από το 1998 και η καλύτερη τους θέση είναι η 12η το 2006 με την Elena Risteska και το Ninanajna που συγκέντρωσε 56 βαθμούς. Εδώ και 3 χρόνια η χώρα δεν έχει καταφέρει να προκριθεί στον τελικό.

Φέτος την ΠΓΔΜ εκπροσωπεί η Kaliopi που της έγινε απευθείας ανάθεση από τον κρατικό τηλεοπτικό φορέα MKRTV.

Η Kaliopi γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1966 στο Ohrid των Σκοπίων. Ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του 80 ως κεντρική τραγουδίστρια του συγκρότημά της που είχε το όνομά της “Kaliopi”. Από το 1999 κάνει σόλο καριέρα έχοντας κυκλοφορήσει αρκετά άλμπουμς και σινγκλς μέχρι σήμερα, ενώ έχει κερδίσει πολλά βραβεία και μεγάλη αναγνώριση στις χώρες των Βαλκανίων.  Η Kaliopi έχει συμμετάσχει στο παρελθόν άλλες δυο φορές στον μουσικό διαγωνισμό ως εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ. Την πρώτη φορά με το τραγούδι Samo Ti , είχε λάβει μέρος σε ένα εσωτερικό τελικό 29 χωρών στον οποίο κατετάγη 26η και δεν προκρίθηκε στην κύρια διαγωνιστική φάση του διαγωνισμού, καθώς προκρίνονταν οι 22 πρώτες χώρες. Η δεύτερη συμμετοχή της ήταν το 2012 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν όπου κατέλαβε την 13η θέση με 71 βαθμούς στο μεγάλο τελικό με το τραγούδι Cnro i beloΗ τελευταία φορά που προκρίθηκαν τα Σκόπια στον τελικό ήταν με την Kaliopi, λέτε φέτος να μπορέσει να το επαναλάβει;

Το τραγούδι Dona, που θα μας παρουσιάσει η Kaliopi τον Μάιο στην σκηνή του Globen Arena στην Στοκχόλμη, το έχει γράψει η ίδια μαζί με τον μουσικό παρτενέρ της εδώ και πολλά χρόνια Romeo Grill, ακριβώς όπως είχε γίνει και το 2012 για το Cnro i belo. 

Η ΠΓΔΜ θα εμφανιστεί στην 8η θέση του 2ου ημιτελικού στις 12 Μαΐου.

Οι συντάκτες του INFE Greece βαθμολόγησαν το τραγούδι με κλίμακα από το 1 έως το 10:

Αργυρίου Γιάννης: 6

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 1

Μαντζίλας Δημήτρης: 8

Μιχαήλ Γιώργος: 1

Πετράκη Αναστασία: 3

Τσεκούρας Γιώργος: 6

Χαρπαντίδης Στέφανος: 5

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.