Γνωρίστε τη συμμετοχή της Πολωνίας

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Πολωνίας

Χώρα: Πολωνία
Καλλιτέχνης: Michał Szpak
Τραγούδι: Color Of Your Life
Σύνθεση: Andy Palmer
Στίχοι: Kamil Varen

Η Πολωνία συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 1994, όπου τερμάτισε στη 2η θέση με την Edyta Górniak και το τραγούδι To Nie Ja! συγκεντρώνοντας 166 βαθμούς. Αυτή είναι και η καλύτερή της επίδοση στη Eurovision, αφού ακόμα δεν έχει καταφέρει να νικήσει. Από τότε, με εξαίρεση τη συμμετοχή της το 2003, δεν έχει καταφέρει να βρεθεί ξανά στη δεκάδα.

Φέτος την χώρα εκπροσωπεί ο Michał Szpak με το Color Of Your Life, αφού αναδείχτηκε νικητής στον εθνικό τελικό της χώρας ξεχωρίζοντας ανάμεσα από 9 τραγούδια.

Ο Michał γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 1990 στο Jasło σε μια καλλιτεχνική οικογένεια. Στην ηλικία των 9 έκανε την πρώτη του εμφάνιση επί σκηνής κερδίζοντας το πρώτο του βραβείο σε διαγωνισμό για νέα ταλέντα. Το 2011 πήρε μέρος στο X-factor τερματίζοντας 2ος. Τον Δεκέμβρη του 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο του EP με 5 τραγούδια. Το 2013 κέρδισε το πρώτο βραβείο, το Golden Samovar, στο ρώσικο φεστιβάλ τραγουδιού στη Zielona Góra, με το τραγούδι Dark Eyes. Τον Νοέμβρη του 2015 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Byle Być Sobą (Just Be Yourself), που περιείχε 12 τραγούδια διαφορετικού στυλ, με επιρροές από τη συμφωνική μουσική αλλά και τη μουσική των δεκαετιών 1990 και 1980. Το 2016 κέρδισε το πρώτο βραβείο στο SuperPremieres συγκεντρώνοντας ένα μεγάλο σύνολο ψήφων.

Η Πολωνία θα εμφανιστεί στη 2η θέση του 2ου ημιτελικού στις 12 Μαιου.

Οι συντάκτες του INFE Greece βαθμολόγησαν το τραγούδι με κλίμακα από το 1 έως το 10:

Αργυρίου Γιάννης: 4

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 3

Μαντζίλας Δημήτρης: 4

Μιχαήλ Γιώργος: 7,5

Πετράκη Αναστασία: 10

Τσεκούρας Γιώργος: 6

Χαρπαντίδης Στέφανος: 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.