Γνωρίστε τη συμμετοχή της Νορβηγίας «Grab The Moment» – Ψηφίστε στο poll!

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Νορβηγίας «Grab The Moment» – Ψηφίστε στο poll!

Ανάμεσα από 1035 συμμετοχές που κατατέθηκαν στη δημόσια τηλεόραση της Νορβηγίας NRK, επιλέχθηκαν οι 10 φιναλίστ του εθνικού τελικού Melodi Grand Prix 2017. Από αυτές, οι 4 προκρίθηκαν στον Gold Final, όπου τελικά νικητές αναδείχτηκαν οι Jowst feat. Aleksander Wallman με το τραγούδι Grab The Moment.

Ο 27χρονος Jowst (Joakim With Steen) είναι Νορβηγός μουσικός παραγωγός και συνθέτης. Από τα 15 του κιόλας έδειξε ενδιαφέρον για τη σύνθεση και μόλις τελείωσε τις σπουδές του πάνω στην παραγωγή μουσικής, ξεκίνησε να δουλεύει ως ηχολήπτης. Το πρώτο του project είχε τον τίτλο Making a Hit. Ο 31χρονος Aleksander Wallman (Aleksander Walmann Åsgården), που θα συνοδεύει επί σκηνής τον Jowst, είναι Νορβηγός τραγουδιστής και συνθέτης. Ο Aleksander, που προέρχεται από μουσική οικογένεια, άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για τη μουσική από μικρή ηλικία. Το 2012 έλαβε μέρος στο νορβηγικό The Voice, όπου κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό. O τραγουδιστής επίσης έχει δανείσει τη φωνή στον ήρωα της ταινίας κινουμένων σχεδίων Rio 2, Roberto.

Δημιουργοί του τραγουδιού Grab The Moment, που θα μας παρουσιάσουν οι Jowst και Aleksander στο Κίεβο, είναι ο ίδιος ο Jowst μαζί με τον Νορβηγό μουσικό και συνθέτη Jonas McDonnell.

Η Νορβηγία συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 1960 και είναι η χώρα με τις περισσότερες τελευταίες θέσεις στον διαγωνισμό (11 στον αριθμό). Έχει κατακτήσει όμως και 3 πρωτιές, το 1985 με τις Bobbysocksκαι το «La det swing», το 1995 με τους Secret Garden και το «Nochturne», και το 2009 με τονAlexander Rybak και το «Fairytale» το οποίο συγκέντρωσε 372 βαθμούς.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τη συμμετοχή της Νορβηγίας για τη Eurovision 2017, όπου θα διαγωνισθεί στην 13η θέση του 2ου ημιτελικού στις 11 Μαΐου:

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του INFE Greece

Αργυρίου Γιάννης: 2

Πετράκη Αναστασία: 6

Κωστίκας Γιάννης: 3

Ματάμης Αποστόλης: 4

Φαρμάκας Δημήτρης: 4

Μαντζίλας Δημήτρης: 6

Χαρπαντίδης Στέφανος: 5

Σιακαντάρης Σπύρος: 2

Νταντάλιας Άγγελος: 3

Τσεκούρας Γιώργος: 6

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 3

Κορυπάς Αντρέας: 8

Τιγκράν Σαρκισιάν: 5

Μ.Ο.: 4,38

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.