Γνωρίστε τη συμμετοχή της Κύπρου

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Κύπρου

Χώρα: Κύπρος
Καλλιτέχνης: Minus One (συγκρότημα)
Τραγούδι: Alter Ego
Συνθέτες: Thomas G:son, Minus One
Στιχουργοί: Thomas G:son, Minus One

Η Κύπρος συμμετέχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από το 1981, απουσιάζοντας μόνο 3 χρονιές (1988, 2001, 2014). Δυστυχώς ακόμα δεν έχει καταφέρει να νικήσει. Η καλύτερή θέση που έχει πάρει είναι η 5η και όχι μόνο 1 φορά αλλά 3, το 1982 με την Άννα Βίσση και το Μόνο η Αγάπη, το 1997 με τους Χαρά & Ανδρέα Κωνσταντίνου και το Μάνα Μου και το 2004 με την Lisa Andreas και το Stronger Every Minute.

Φέτος η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί από τους Minus One, όπου τους έγινε απευθείας ανάθεση από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) για να εκπροσωπήσουν τη χώρα στη Eurovision 2016.

Οι Minus One είναι ένα Alternative Rock/Pop Rock συγκρότημα από την Κύπρο που αποτελείται από τον Francois Micheletto (τραγούδι), τον Harrys Pari (κιθάρα), τον Constantinos Amerikanos (κιθάρα), τον Antonis Loizides (μπάσο) και τον Bass Chris J (Ioannides) (ντραμς). Σχηματίστηκαν το 2009 κάνοντας διασκευές τραγουδιών (covers). Το συγκρότημα προσπάθησε και πέρυσι να εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision, αλλά δε τα κατάφερε καθώς τερμάτισε 3η στον εθνικό τελικό με το τραγούδι Shine. Τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Francois Micheletto, τον Φλεβάρη τον είδαμε να συμμετέχει στις blind auditions της 5ης σεζόν του επιτυχημένου τάλεντ σόου “The Voice of France”. Ο Francois που έχει Γάλλο πατέρα, εντυπωσίασε με τη φωνή του και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του παιχνιδιού στην ομάδα του γνωστού τραγουδιστή Florent Pagny.

Το Alter Ego, που είναι ένα δυναμικό ροκ τραγούδι,εκτός από την υπογραφή των Minus One, έχει και αυτή του σουηδού Thomas G:son, ο οποίος είχε γράψει ή συμμετείχε στη σύνθεση πολλών τραγουδιών που έχουν πάει στη Eurovision όπως τα Listen To Your Heartbeat (Σουηδία 2001), Invincible (Σουηδία 2006), Ven a bailar conmigo (Νορβηγία 2007), I Love You Mi Vida (Ισπανία 2007), In a Moment Like This (Δανία 2010), Quédate conmigo (Ισπανία 2012),  Waterfall (Γεωργία 2013), Amanecer (Ισπανία 2015), Warrior (Γεωργία 2015), με αποκορύφωμα το νικητήριο τραγούδι της Σουηδίας το 2012, Euphoria.

Η Κύπρος εμφανίζεται στην 11η θέση του 1ου ημιτελικού στις 10 Μαιου.

Καλή επιτυχία στην Κύπρο μας!!!

Οι συντάκτες του INFE Greece βαθμολόγησαν το τραγούδι με κλίμακα από το 1 έως το 10:

Αργυρίου Γιάννης: 9

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 10

Μαντζίλας Δημήτρης: 9

Μιχαήλ Γιώργος: 8,5

Πετράκη Αναστασία: 9

Τσεκούρας Γιώργος: 10

Χαρπαντίδης Στέφανος: 7

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.