Γνωρίστε τη συμμετοχή της Γεωργίας

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Γεωργίας

Χώρα: Γεωργία
Καλλιτέχνης: Nika Kocharov and Young Georgian Lolitaz
Τραγούδι: Midnight Gold
Σύνθεση: Kote Kalandadze, Thomas G:Son
Στίχοι: Kote Kalandadze

Η Γεωργία λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό από το 2007 με καλύτερή της θέση την 9η το 2010 με την Sofia Nizharadze και το Shine με 136 βαθμούς, και το 2011 με τους Eldrine και το One More Day συγκεντρώνοντας 110 βαθμούς.

Φέτος το κρατικό κανάλι τις Γεωργίας GPB έκανε απευθείας ανάθεση στο συγκρότημα Nika Kocharov and Young Georgian Lolitaz. Στη συνέχεια το GPB επέλεξε 5 τραγούδια από τα σχεδόν 100 που είχαν κατατεθεί, τα παρουσίασε σε μια ειδική εκπομπή του σταθμού και στη συνέχεια άνοιξε τις γραμμές για να μπορούν να ψηφίζουν οι τηλεθεατές το αγαπημένο τους. Η ψηφοφορία κράτησε 10 μέρες και το αποτέλεσμα αποφασίστηκε 50% από το κοινό και 50% από την επιτροπή. Αυτό που τελικά ξεχώρισε και πήρε την πρώτη θέση ήταν το Midnight Gold.

Οι Nika Kocharov and Young Georgian Lolitaz είναι ένα εναλλακτικό συγκρότημα  γνωστό για την indie-style μουσική του και αποτελείται από τον κιθαρίστα, συνθέτη και τραγουδιστή Nika Kocharov, τον κιθαρίστα Levan Shanshiashvili, τον μπασίστα David Svanidze και τον ντράμερ Guram Makalatia. Το συγκρότημα συστάθηκε το 2000 και από τότε έχουν λάβει μέρος σε πολλά μουσικά φεστιβάλ, ροκ μουσικής επί το πλείστον, τόσο στη χώρα τους όσο και σε γειτονικές χώρες.  Το 2004 πραγματοποίησαν και το ντεμπούτο τους στην δισκογραφία με τον δίσκο Lemonjuice.

Η Γεωργία θα εμφανιστεί στην 16η θέση του 2ου ημιτελικού στις 12 Μαΐου.

Οι συντάκτες του INFE Greece βαθμολόγησαν το τραγούδι με κλίμακα από το 1 έως το 10:

Αργυρίου Γιάννης: 1

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 4

Μαντζίλας Δημήτρης: 3

Μιχαήλ Γιώργος: 2

Πετράκη Αναστασία: 1

Τσεκούρας Γιώργος: 4

Χαρπαντίδης Στέφανος: 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.