Γνωρίστε την συμμετοχή της Φινλανδίας «Blackbird» – Ψηφίστε στο poll!

Γνωρίστε την συμμετοχή της Φινλανδίας «Blackbird» – Ψηφίστε στο poll!

Τη Φινλανδία θα εκπροσωπήσει φέτος στο Κίεβο το Φινλανδικό ντουέτο Norma John. Το ντουέτο αποτελούν ο πιανίστας Lasse Piirainen και η Leena Tirronen που βρίσκεται στα φωνητικά. Το συγκρότημα είναι μαζί από το 2008 και η μουσική τους κινείται στην εναλλακτική μουσική αλλά και στην Indie pop. Παλαιότερα το συγκρότημα ήταν γνωστό με το όνομα Norma John and a Backbone, και εκτός από τα δύο σημερινά του μέλη είχε έναν κιθαρίστα (Nicolas Rehn) και έναν μπασίστα/ντράμερ (Miikkael Anttila Otto Alahuhtala).

Το Φινλανδικό ντουέτο θα ερμηνεύσει το ατμοσφαιρικό τραγούδι BlackBird, το οποίο έχουν συνθέσει οι ίδιοι και θα εμφανιστούν στον 1ο ημιτελικό στις 9 Μαΐου στο Κίεβο, αφού κατάφεραν κόντρα στα προγνωστικά που ήθελαν νικήτρια του φινλανδικού τελικού την Emma να κερδίσουν το εισιτήριο για το Κίεβο έχοντας την σύμφωνη γνώμη κοινού και διεθνών επιτροπών.

Η Φινλανδία συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 1961 και έχει μία νίκη το 2006 στην Αθήνα με τους Lordi αλλά και δέκα τελευταίες θέσεις! Έχει να βρεθεί σε Μεγάλο Τελικό εδώ και δύο χρόνια. Πέρσι την χώρα εκπροσώπησε η Sandhja με το τραγούδι της Sing It Away, και με συνολικά 51 βαθμούς περιορίστηκε στην 15η θέση του ημιτελικού.

Δείτε παρακάτω την φετινή συμμετοχή της Φινλανδίας, BlackBird:

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του InfeGreece:

Αργυρίου Γιάννης: 7

Πετράκη Αναστασία: 1

Κωστίκας Γιάννης: 6

Ματάμης Αποστόλης: 5

Φαρμάκας Δημήτρης: 4

Μαντζίλας Δημήτρης: 6

Χαρπαντίδης Στέφανος: 6

Σιακαντάρης Σπύρος: 6

Νταντάλιας Άγγελος: 5

Τσεκούρας Γιώργος: 5

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 1

Κορυπάς Αντρέας: 2

Τιγκράν Σαρκισιάν: 10

Μ.Ο.: 4.92

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.