Γνωρίστε την συμμετοχή της Τσεχίας

Γνωρίστε την συμμετοχή της Τσεχίας

Χώρα: Τσεχία
Καλλιτέχνης: Gabriela Gunčíková
Τραγούδι: I Stand
Σύνθεση: Christian Schneider, Sara Biglert,
Στίχοι: Sara Biglert και Aidan O’Connor

H Τσεχία μετράει μέχρι στιγμής μόλις 4 συμμετοχές και είναι μια από τις λιγότερο επιτυχημένες χώρες του θεσμού. Συμμετείχε στην Eurovision την τριετία 2007-2009 όπου πήρε 2 τελευταίες θέσεις στους ημιτελικούς(το 2007 με 1 πόντο και το 2009 με 0) και με μια προτελευταία θέση στους ημιτελικούς με 9 βαθμούς το 2008. Λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων αποσύρθηκε και επέστρεψε πέρσι με τους Marta Jandová & Václav Noid Bárta και το “Hope never dies” οπού πέτυχαν το καλύτερο αποτέλεσμα της χώρας, χωρίς όμως να καταφέρουν να προκριθούν στον τελικό (13η στον ημιτελικό).

Φέτος η Τσεχία κάνει απ’ευθείας ανάθεση στην Gabriela Gunčíková. H Gabriela γεννήθηκε το 1993 στην πόλη Kromeriz της Τσεχίας, έγινε γνωστή στο μουσικό κοινό της χώρας της το 2011 όταν ήρθε 2η στο μουσικό talent show, SuperStar της Τσεχίας και της Σλοβακίας, αυτήν την επιτυχία της ακολούθησε την ίδια χρονιά η κυκλοφορία του πρώτου της δίσκου και η βράβευση της ως η καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη τραγουδίστρια της Τσεχίας. Το 2013 κυκλοφόρησε τον 2ο προσωπικό της δίσκο, ενώ το 2014 έγινε μέλος του Αμερικάνικου progressive-rock συγκροτήματος, Trans-Siberian Orchestra, ως τραγουδίστρια για τις συναυλίες του συγκροτήματος. Το 2016 επιλέχθηκε από την Τσεχική τηλεόραση μέσω απ’ευθείας ανάθεση για την εκπροσώπηση της χώρας στην Eurovision του 2016. To τραγούδι “I stand” είναι μια pop μπαλάντα, γραμμένη εξ’ολοκλήρου στα αγγλικά, και είναι μια σύνθεση των Christian Schneider, Sara Biglert και Aidan O’Connor.

Οι συντάκτες του INFE Greece βαθμολόγησαν το τραγούδι με κλίμακα από το 1 έως το 10:

Αργυρίου Γιάννης: 6

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 1

Μαντζίλας Δημήτρης: 5

Μιχαήλ Γεώργιος: 9

Πετράκη Αναστασία: 7

Τσεκούρας Γιώργος: 6

Χαρπαντίδης Στέφανος: 7

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.