Γνωρίστε τη συμμετοχή της Σλοβενίας

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Σλοβενίας

Χώρα: Σλοβενία
Καλλιτέχνης: ManuElla
Τραγούδι: Blue And Red
Σύνθεση: Manuella Brechko, Marjan Hvala
Στίχοι: Leon Oblak

Η Σλοβενία παίρνει μέρος στον διαγωνισμό από το 1993. Η καλύτερή της θέση είναι η 7η το 1995 με την Darja Svajger και το Prisluhni Mi, και το 2001 με την Nuša Derenda και το Energy. Από το 2004 έχει καταφέρει να προκριθεί στον μεγάλο τελικό μόνο 4 φορές, το 2007, 2011, 2014 και 2015.

Φέτος το κρατικό κανάλι της Σλοβενίας RTVSLO, διοργάνωσε εθνικό τελικό όπου διαγωνίστηκαν 10 καλλιτέχνες. Αυτή που τελικά ξεχώρισε και έφτασε στη νίκη ήταν η ManuElla με το τραγούδι Blue And Red.

Η ManuElla γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 1989 στο Celje της Σλοβενίας. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από πολύ μικρή. Στα 6 της έπαιζε ακορντεόν και στα 13 της είχε τη δική της μπάντα παίζοντας μπάσο. Πάντα όμως ένιωθε πιο όμορφα όταν τραγουδούσε. Έτσι στα 16 της έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην τηλεόραση στο γερμανικό τάλεντ σόου “Das Supertalent”. Το 2012 πήρε μέρος στην εθνική επιλογή της Σλοβενίας για τη Eurovsion, “Misija Evrovizija”, φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό. Τα τελευταία 2 χρόνια ήταν δύσκολα για τη ManuElla, αφού έχασε τον πατέρα της που ήταν μεγάλος της υποστηρικτής και φαν. Παρ’όλα αυτά στάθηκε και πάλι στα πόδια της συνθέτοντας τραγούδια, κάτι που της έδινε δύναμη και θέληση για ζωή.

Η Σλοβενία διαγωνίζεται στην 11η θέση του 2ου ημιτελικού στις 12 Μαΐου.

Οι συντάκτες του INFE Greece βαθμολόγησαν το τραγούδι με κλίμακα από το 1 έως το 10:

Αργυρίου Γιάννης: 5

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 4

Μαντζίλας Δημήτρης: 1

Μιχαήλ Γιώργος: 3

Πετράκη Αναστασία: 5

Τσεκούρας Γιώργος: 1

Χαρπαντίδης Στέφανος: 1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.