Γνωρίστε Την Συμμετοχή Της Ρωσίας

Γνωρίστε Την Συμμετοχή Της Ρωσίας

Χώρα: Ρωσία
Καλλιτέχνης: Sergey Lazarev
Τραγούδι: You’re the only one
Συνθέτης: Dimitris Kontopoulos, Philip Kirkorov
Στιχουργός: John Ballard, Ralph Charlie

H Ρωσία που πήρε για πρώτη φορά μέρος στον διαγωνισμό το 1994, θεωρείται από τις δυναμικές χώρες στον θεσμό τα τελευταία χρόνια και παρόλο που έχει κερδίσει μια φορά, το 2008 με τον Dima Bilan και το “Believe“, είναι πολλές οι φορές που φλέρταρε με το βραβείο και πλασαριζόταν  στο τοπ 10 των τελικών διαγωνισμών.

Φέτος η Ρωσία εμφανίζεται στην 9η θέση στον 1ο ημιτελικό, μέσω απ’ευθείας ανάθεσης από την Ρωσική τηλεόραση, μ’ ένα δυναμικό κομμάτι σε σύνθεση του δικού μας Δημήτρη Κοντόπουλου, που συμμετέχει για 6η φορά με σύνθεση του στον διαγωνισμό (Λευκορωσία 2007, Ουκρανία 2008, Ελλάδα 2009, Αζερμπαϊτζάν 2013, Ρωσία 2014),  και του Philip Kirkorov, o οποίος εκπροσώπησε την Ρωσία το 1995 με το τραγούδι “Kolybelnaya dlya vulkana” με το οποίο κατέκτησε την 17η θέση, ενώ συμμετείχε και στην σύνθεση των κομματιών της Λευκορωσίας του 2007 και της Ουκρανίας του 2008 μαζί με τον Κοντόπουλο, και στιχουργία των John Ballard και Ralph Charlie.  Το τραγούδι με τίτλο “You’re the only one” είναι ένα Dance-pop τραγούδι γραμμένο εξ’ολοκλήρου στα αγγλικά και θεωρείται φαβορί από πολλούς φαν και μη. Το ερμηνεύει ο Sergey Vyacheslavovich Lazarev γεννημένος το 1983 στην Μόσχα και θεωρείται ένας από τους μεγάλους pop stars της Ρωσίας.  Ο Sergey Lazarev, που από μικρός τραγουδούσε σε παιδικές χορωδίες, έπαιζε σε θεατρικές παραστάσεις ενώ παράλληλα ασχολούνταν και με την ενόργανη γυμναστική, σε ηλικία 13 χρονών κερδίζει το πρώτο του μουσικό βραβείο στον διαγωνισμό Bravo bravissimo στην Ιταλία, ενώ σε ηλικία 14 ετών γίνεται μέλος του παιδικού συγκροτήματος Neposedi, στο οποίο group συμμετείχαν και η Julia και η Lena από τις Tatu. O Sergey φοίτησε στην δραματική σχολή του Θεάτρου της Μόσχας και έπαιξε τον ρόλο του Ρωμαίου στο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» καθώς και σε αρκετά Musicals.

To 2000 μαζί με τον φίλο του από το συγκρότημα Neposedi, Vlad Topalov, ιδρύουν το Pop-ντουέτο Smash, το οποίο γίνεται δημοφιλές στην Ρωσία, τις πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες αλλά και σε αρκετές χώρες της Ασίας όπως την Κίνα, την Κορέα, την Ινδία, την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες. Το συγκρότημα είχε στο ενεργητικό του πολλά βραβεία ( 2002 1ο βραβείο στον διαγωνισμό  New wave  στην Jurmala της Λετονίας, 2004  2 βραβεία από το MTV Ρωσίας κ.α).
Και ενώ το συγκρότημα διαλύεται το 2006, το 2005 ο Sergey ξεκινάει την solo καριέρα του κυκλοφορώντας τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “Don’t be fake” και τo 2008 προσπαθεί να εκπροσωπήσει την χώρα του στην Eurovision με το τραγούδι “Flyer“, αλλά έρχεται 4ος στον Ρωσικό τελικό με 1ο τον Dima Bilan και το “Believe” που κέρδισε και το πρώτο βραβείο στην Eurovision της ίδιας χρονιάς.

 

Οι συντάκτες του INFE Greece βαθμολόγησαν το τραγούδι με κλίμακα από το 1 έως το 10:

Αργυρίου Γιάννης: 6

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 10

Μαντζίλας Δημήτρης: 10

Μιχαήλ Γεώργιος: 10

Πετράκη Αναστασία: 8

Τσεκούρας Γιώργος: 8

Χαρπαντίδης Στέφανος: 8

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.