Γνωρίστε την συμμετοχή της Ουγγαρίας

Γνωρίστε την συμμετοχή της Ουγγαρίας

Χώρα: Ουγγαρία
Καλλιτέχνης: Freddie
Τραγούδι: Pioneer
Συνθέτης: Zé Szabó
Στιχουργός: Borbála Csarnai

H Ουγγαρία πήρε για πρώτη φορά επίσημα μέρος στον διαγωνισμό το 1994 με την Friderika Bayer και το τραγούδι “Kinek mondjam el vétkeimet?” (μτφ. Σε ποιόν μπορώ να πω τις αμαρτίες μου?) πετυχαίνοντας μάλιστα το καλύτερο της αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, την 4η θέση. Φέτος η Ουγγαρία συμμετέχει για 14η φορά στον διαγωνισμό, απείχε το διάστημα 1998-2004 όπως και το 2006 και το 2010. Από τότε που μπήκαν οι ημιτελικοί έχει αποκλειστεί μόνο το 2008 και το 2009, ενώ σε ημιτελικούς έφτασε την 2η θέση το 2007 με την Magdi Rúzsa και το “Unsubstantial Blues”. Εκτός από τις επίσημες συμμετοχές έχει και 2 ανεπίσημες το 1993 και το 1996 οι οποίες αποκλείστηκαν στους τότε ημιτελικούς, οι συμμετοχές που αποκλείστηκαν σε εκείνους τους ημιτελικούς δεν θεωρούνται επίσημες από την EBU.

Η Ουγγαρία διάλεξε την συμμετοχή της για την Eurovision 2016 μέσω της διοργάνωσης A Dal στην οποία συμμετείχαν 30 κομμάτια χωρισμένα σε 3 προκριματικούς εκ των οποίων τα 18 πέρασαν στην επόμενη φάση των 2 ημιτελικών. Από εκεί τα πρώτα 10 πέρασαν στον τελικό που είχε 2 φάσεις, στην 1η φάση η επιτροπή ψήφιζε τα πρώτα 4, και στην 2η φάση από αυτά που πέρασαν το κοινό ψήφισε αυτό που θα εκπροσωπούσε την χώρα στην Στοκχόλμη. Μετά από αυτή την μακρά διαδικασία, νικητής αναδείχθηκε ο Freddie με το κομμάτι Pioneer.

O Freddie (Gábor Alfréd Fehérvári το πλήρες όνομα του) γεννήθηκε το 1990 στην Βουδαπέστη, ξεκίνησε την καριέρα του από το μουσικό talent show, Rising star, όπου κατέλαβε την 4η θέση. Κυκλοφόρησε το πρώτο του single με τίτλο “Mary Joe” το 2015, στο οποίο συνεργάστηκε με τον András Kállay-Saunders που εκπροσώπησε την Ουγγαρία στην Eurovision το 2014 με το τραγούδι “Running”, οι 2 καλλιτέχνες μάλιστα βρέθηκαν αντίπαλοι στο φετινό Α dal, καθώς ο Andras συμμετείχε με το κομμάτι “Who we are”. Μετά την Eurovision ο Freddie θα βγάλει τον πρώτο του δίσκο.

To Pioneer είναι ένα power pop τραγούδι, γραμμένο εξ’ολοκλήρου στα αγγλικά. Συνθέτης του κομματιού είναι ο Zé Szabó ενώ τους στίχους τους έγραψε η Borbála Csarnai. Το κομμάτι ήδη έχει φτάσει στο Νο.1 των Ουγγρικών charts.

Οι συντάκτες του INFE Greece βαθμολόγησαν το τραγούδι με κλίμακα από το 1 έως το 10:

Αργυρίου Γιάννης: 6

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 1

Μαντζίλας Δημήτρης: 7

Μιχαήλ Γεώργιος: 6

Πετράκη Αναστασία: 5

Τσεκούρας Γιώργος: 7

Χαρπαντίδης Στέφανος: 6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.