Γνωρίστε την συμμετοχή της Ουγγαρίας “Origo” – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε την συμμετοχή της Ουγγαρίας “Origo” – Ψηφίστε στο poll

Η Ουγγαρία θα εκπροσωπηθεί στον 62ο διαγωνισμό της Eurovision από τον Joci Papai, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής στο Al Dal 2017τον εθνικό τελικό για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας στην Eurovision. Το Al Dal 2017 ήταν η έκτη εκδοχή της ουγγρικής εθνικής επιλογής Al Dal, αποτελούνταν από 30 συμμετέχοντες και περιείχε τρεις προημιτελικούς, δύo ημιτελικούς και τον τελικό. Ο Joci κατάφερε όχι μόνο να αποσπάσει την πρώτη θέση από τις επιτροπές στον πρώτο γύρο του τελικού αλλά και την πρώτη θέση από την ψηφοφορία του κοινού στον δεύτερο γύρο του σόου. Το τραγούδι με το οποίο κατάφερε την νίκη του και θα εκπροσωπήσει την Ουγγαρία στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision, έχει τίτλο Origo και συνθέτης του είναι ο ίδιος.

Ο Joci γεννήθηκε στις 22/09/1981 και προέρχεται από οικογένεια Ρομά. Είναι ερμηνευτής, rapper και παίζει κιθάρα ενώ πριν αποφασίσει να ασχοληθεί με την μουσική ήταν επαγγελματίας αθλητής καθώς έπαιζε μπάσκετ. Βέβαια η κλίση του στην μουσική δικαιολογείται και από το γεγονός ότι ο πατέρας ήταν αρχηγός μίας μεγάλης ορχήστρας που αποτελούνταν από Ρομά. Έγινε γνωστός το 2005 με την συμμετοχή του στην δεύτερη σεζόν του τηλεοπτικού σόου Megasztár. Έπειτα κυκλοφόρησε το πρώτο του album, συνεργάστηκε με γνωστούς καλλιτέχνες της χώρας του και συμμετείχε σε singles που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Πρόσφατα ανανέωσε το στυλ της μουσικής του αναμιγνύοντας την μοντέρνα ποπ μουσική με αυθεντικά στοιχεία της μουσικής των αθίγγανων.

Η Ουγγαρία θα διαγωνιστεί στον δεύτερο ημιτελικό της φετινής Eurovision στις 11 Μαίου και διεκδικεί μία θέση στον Μεγάλο Τελικό.

Η Ουγγαρία έκανε το ντεμπούτο της στον διαγωνισμό της Eurovision το 1993 και κατάφερε την καλύτερή της θέση έως τώρα που είναι η τέταρτη. Έκτοτε δεν πέτυχε καλά αποτελέσματα και σταμάτησε να συμμετέχει από το 1999 και μετά. Το 2005 επέστρεψε ξανά με το συγκρότημα NOX και το Forogj, Világ (Spin, World) και από τότε συμμετέχει σχεδόν κάθε χρόνο εκτός από τις χρονιές 2006 και 2010. Από το 2005 και μετά η καλύτερη θέση που έχει κατακτήσει είναι η πέμπτη το 2014 με τον András Kállay-Saunders και το Running

. Πέρυσι η χώρα εκπροσωπήθηκε από τον Freddie με το Pioneer και κατέκτησε την 19η θέση παρά τις προσδοκίες για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Δείτε παρακάτω την φετινή συμμετοχή της Ουγγαρίας Origo:

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του InfeGreece:

Αργυρίου Γιάννης: 7

Πετράκη Αναστασία: 8

Κωστίκας Γιάννης: 7

Ματάμης Αποστόλης: 7

Φαρμάκας Δημήτρης: 4

Μαντζίλας Δημήτρης: 3

Χαρπαντίδης Στέφανος: 3

Σιακαντάρης Σπύρος: 5

Νταντάλιας Άγγελος: 7

Τσεκούρας Γιώργος: 10

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 8

Κορυπάς Αντρέας: 4

Τιγκράν Σαρκισιάν: 6

M.O.: 6,07

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.