Γερμανία 2017: Δείτε τα τρελά αποτελέσματα του Unser Song

Γερμανία 2017: Δείτε τα τρελά αποτελέσματα του Unser Song

Την προηγούμενη εβδομάδα η Γερμανία αποφάσισε με το Unser Song 2017, ότι η Levina με το Perfect Life θα είναι η εκπρόσωπος της, που θα έχει το πραγματικά πολύ δύσκολο έργο να την ξεκολλήσει από την τελευταία θέση, που με περισσή ευκολία κατακτά τα τελευταία δύο χρόνια. Η δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας ανακοίνωσε τα αναλυτικά αποτελέσματα σε κάθε ένα από τους τέσσερις γύρους ψηφοφορίας και έχουμε μείνει με το στόμα ανοιχτό! Δείτε παρακάτω μόνοι σας και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Ο φετινός γερμανικός τελικός είχε μία σχετικά πολύπλοκη διαδικασία. Μετά από αλλεπάλληλες ψηφοφορίες μόνο του κοινού, καταλήγαμε σε δύο ερμηνείες, οι οποίες όπως συνέβη ήταν από την ίδια καλλιτέχνιδα, των μοναδικών δύο υποψήφιων τραγουδιών.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στον πρώτο γύρο ψηφοφορίας είχαμε τους πέντε υποψήφιους να ερμηνεύουν από μία διασκευή. Οι τρεις που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Round 1: Cover round

PLACE ARTIST SONG TELEVOTES DRAW
1 (Q) Levina When We Were Young 89,156 5
2 (Q) Helene Nissen Folsom Prison Blues 49,964 1
3 (Q) Axel Feige You Know My Name 39,242 4
4 Felicia Lu Kürbiß Dancing On My Own 13,139 3
5 Yosefin Buohler Love On Top 12,748 2

Οι τρεις εδώ ήταν ξεκάθαρα μπροστά, εντύπωση όμως προκαλεί ότι η Helene Nissen ήταν δεύτερη και ότι η Levina είχε σχεδόν τις διπλάσιες ψήφους από τη δεύτερη.

Στο δεύτερο γύρο ψηφοφορίας, οι τρεις εναπομείναντες υποψήφιοι ερμήνευσαν το πρώτο υποψήφιο τραγούδι, Wildfire και τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Round 2: First song for Eurovision (Wildfire)

PLACE ARTIST SONG TELEVOTES DRAW
1 (Q) Levina Wildfire 79,811 3
2 (Q) Axel Feige Wildfire 47,639 2
3 Helene Nissen Wildfire 41,459 1

Εδώ παρ’ ολίγον να είχαμε την έκπληξη, αφού ο Axel που θεωρούνται φαβορί από πολλούς λίγο κόντεψε να μείνει εκτός. Η Levina κέρδισε και εδώ, με μεγάλη πάλι διαφορά.

Στον τρίτο γύρο είχαμε τη Levina και τον Axel να ερμηνεύουν και το δεύτερο υποψήφιο τραγούδι Perfect Life και η ψηφοφορία πλέον να γίνεται μεταξύ των τεσσάρων ερμηνειών.

Round 3: Second song for Eurovision (Perfect Life)

PLACE ARTIST SONG TELEVOTES DRAW
1 (Q) Levina Wildfire 124,326
2 (Q) Levina Perfect Life 60,474 2
3 Axel Feige Perfect Life 57,631 1
4 Axel Feige Wildfire 36,266

Εδώ βλέπουμε μία εντυπωσιακή νίκη της Levina με το πρώτο όμως υποψήφιο τραγούδι και μία οριακή δεύτερη θέση από τον Axel με το Perfect Life. Έτσι οι δικές της ερμηνείες προκρίθηκαν στον τελικό γύρο ψηφοφορίας.

Στον τέταρτο και τελευταίο γύρο ψηφοφορίας είχαμε μόνο τη Levina με τα δύο υποψήφια τραγούδια.

Round 4: The final decision

PLACE ARTIST SONG TELEVOTES DRAW
1 (W) Levina Perfect Life 100,407 2
2 Levina Wildfire 45,285 1

Εδώ βλέπουμε μία εντυπωσιακότατη στροφή των τηλεθεατών ή κάτι περίεργο συνέβη στο σύστημα ψηφοφορίας γιατί πραγματικά δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς πως οι 124.326 ψήφοι του Wildfire μεταξύ μάλιστα τεσσάρων επιλογών στον τρίτο γύρο, έγιναν 45.285 μεταξύ δύο, στην πιο καθοριστική μάλιστα ψηφοφορία.

Όπως και να έχει το Perfect Life και η Levina νίκησαν στο Unser Song 2017 και θα δώσουν τη μάχη τους στον τελικό του διαγωνισμού, για τι άλλο…; Μα για την τρίτη συνεχόμενη τελευταία θέση σε τελικό της Eurovision.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.