Γερμανία 2017: Απόψε αποφασίζει για το Κίεβο

Γερμανία 2017: Απόψε αποφασίζει για το Κίεβο

Απόψε θα πραγματοποιηθεί ο εθνικός τελικός της Γερμανίας, Unser Song, όπου θα προκύψει η συμμετοχή της χώρας για τη Eurovision 2017. Το σόου θα μεταδοθεί ζωντανά από την Κολωνία με παρουσιάστρια, για ακόμη μια χρονιά, την Barbara Schöneberger.

Έπειτα από 2493 συμμετοχές που κατατέθηκαν στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της χώρας, NDR, επελέγησαν να λάβουν μέρος στον σημερινό τελικό οι εξής 5:

  1. Axel Maximilian Feige
  2. Felicia Lu Kürbiß
  3. Helene Nissen
  4. Isabella “Levina” Lueen
  5. Yosefin Buohler

Τα 2 τραγούδια, που επέλεξε η δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας να διαγωνισθούν σήμερα, είναι το “Wildfire” και το “Perfect Life” (πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τις πρόβες των 5 φιναλίστς). Οι 3 υποψήφιοι που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο ψηφοφορίας, θα ερμηνεύσουν αρχικά το ένα από τα δύο σε διαφορετική ενορχήστρωση ο καθένας. Παρακάτω όμως θα δούμε πιο αναλυτικά την όλη διαδικασία.

Το αποτέλεσμα θα κριθεί 100% από την ψηφοφορία του κοινού έπειτα από 4 γύρους. Παρ’ όλα αυτά ένα expert panel, αποτελούμενο από τους Lena (νικήτρια της Eurovision 2010), Tim Bendzko (τραγουδιστής και συνθέτης) και  Florian Silbereisen (τραγουδιστής και τηλεοπτικός παρουσιαστής), θα σχολιάσει τις ερμηνείες των διαγωνιζόμενων, χωρίς όμως να έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει.

Πιο αναλυτικά:

1ος Γύρος

Στον πρώτο γύρο του διαγωνισμού οι πέντε υποψήφιοι θα ερμηνεύσουν μία διασκευή γνωστού κομματιού της επιθυμίας τους. Μετά τα σχόλια της κριτικής επιτροπής και την ψήφο του γερμανικού κοινού, οι δύο με τη χαμηλότερη βαθμολογία θα αποκλειστούν.

2ος Γύρος

Οι τρεις εναπομείναντες υποψήφιοι θα ερμηνεύσουν σε διαφορετικές ενορχηστρώσεις το πρώτο από τα δύο τραγούδια. Με τον ίδιο με πριν τρόπο ο ένας από τους τρεις θα αποκλειστεί.

3ος Γύρος

Οι δύο διαγωνιζόμενοι που έχουν μείνει στη διαδικασία θα ερμηνεύσουν το δεύτερο τραγούδι. Το τηλεοπτικό κοινό θα κληθεί να ψηφίσει πλέον μεταξύ των τεσσάρων ερμηνειών των δύο υποψηφίων που είναι ακόμα στο Unser Song 2017 και των δύο δηλαδή τραγουδιών που ετοιμάστηκαν για τη Eurovision. Οι δύο καλύτερες ερμηνείες θα περάσουν στον τελικό γύρο.

4ος Γύρος

Στον τελικό γύρο θα έχουμε είτε τους δύο υποψηφίους με το ίδιο τραγούδι, είτε τους δύο υποψηφίους αλλά με διαφορετικό τραγούδι, είτε τον έναν μόνο υποψήφιο με τα δύο τραγούδι. Το τηλεοπτικό κοινό και εδώ θα κληθεί να αποφασίσει μεταξύ των δύο επιλογών, όποιες και αν είναι αυτές, όπως περιγράφηκαν παραπάνω. Νομίζουμε ότι θα έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Καλεσμένες της βραδιάς θα είναι 3 πρώην νικήτριες της Eurovision, η Nicole (νικήτρια του 1982 με την Γερμανία), η Ruslana (νικήτρια του 2004 με την Ουκρανία) και η Conchita (νικήτρια του 2014 με την Αυστρία), όπου εκτός από τα νικητήρια τραγούδια τους  θα ερμηνεύσουν άλλο ένα νικητήριο τραγούδι του διαγωνισμού σαν διασκευή.

Τον τελικός της Γερμανίας Unser Song 2017, θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε στις 21:15 ώρα Ελλάδος από ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.