Γαλλία: Το κρατικό κανάλι διαψεύδει τα σενάρια περί ενδεχόμενης αποχώρησης από την Eurovision

Γαλλία: Το κρατικό κανάλι διαψεύδει τα σενάρια περί ενδεχόμενης αποχώρησης από την Eurovision

Σήμερα το απόγευμα δημοσιεύματα του Ισραηλινού τύπου (Ynet) περί απειλής της Γαλλικής τηλεόρασης να αποσύρει την συμμετοχή της από τον διαγωνισμό της Eurovision 2019 στο Τελ Αβίβ, αν η Ισραηλινή δημόσια τηλεόραση KAN δεν αποσύρει την εκπομπή Duz Pua, προκάλεσαν αναστάτωση επιφέροντας μέχρι και την παρέμβαση της EBU.

Αφορμή για την διένεξη της Γαλλικής με την Ισραηλινή δημόσια τηλεόραση ήταν η τηλεοπτική σειρά Duz Pua που βρίσκεται στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της  KAN, η οποία έχει ως θέμα έναν Γάλλο καλλιτέχνη Αραβικής καταγωγής ο οποίος πρόκειται να λάβει μέρος στην Eurovision εκπροσωπώντας την Γαλλία. Στην σειρά ο καλλιτέχνης προσποιείται ότι είναι ομοφυλόφιλος ενώ είναι ύποπτος για τρομοκρατικές ενέργειες.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Μετά τις απογευματινές εξελίξεις ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Γαλλίας μέσω εκπροσώπου του, ξεκαθάρισε το τοπίο για το τι πραγματικά έχει συμβεί. Συγκεκριμένα η σχετική δήλωση αναφέρει:

Ολόκληρη η γαλλική αποστολή εργάζεται μαζί με τον Bilal Hassani, ενόψει του τελικού τον Μάιο στο Τελ Αβίβ. Βρισκόμαστε σε τακτική επαφή με την EBU… η οποία επικοινωνεί με όλες χώρες που συμμετέχουν στην Eurovision, συμπεριλαμβανομένου του καναλιού KAN. Μέσα στο περιεχόμενο αυτών των συζητήσεων αποκαλύφθηκε το έργο μυθοπλασίας “Duz Pua”,του οποίου την ύπαρξη μάθαμε την προηγούμενη βδομάδα.

Απ’ότι φαίνεται ο δραματικός χαρακτήρας που απέδωσαν τα τοπικά μέσα στην ιστορία όλη δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και ότι υπάρχουν κάποιες συζητήσεις για το θέμα μεταξύ των καναλιών , με μεσάζοντα και την EBU, προκειμένου να λυθούν όποιες διαφωνίες υπάρχουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.