Γαλλία: ο Florent Mothe -προστατευόμενος του Νίκου Αλιάγα- στη Γιουροβίζιον;

Γαλλία: ο Florent Mothe -προστατευόμενος του Νίκου Αλιάγα- στη Γιουροβίζιον;

Όπως διαβάσαμε στο esctoday, ο Florent Mothe εξέφρασε την επιθυμία να εκπροσωπήσει τη Γαλλία το 2017. Ποιος είναι όμως ο 35χρονος Φλοράν Μοτ;

Γεννημένος στο Argenteuil του Val-d’Oise τραγουδά από τα 7 του χρόνια. Το 1996 δημιούργησε το heavy metal συγκρότημα Lost Smile και μαζί έκαναν περιοδεία σε όλη τη Γαλλία. Στα 24 μετακόμισε στον Καναδά, όπου εμφανιζόταν σε διάφορα μπαρ. Το 2008 διασκεύασε στο MySpace το περίφημο Bohemian rhapsody των Queen. Εκεί τον εντόπισε η Warner Discs, με την οποία έβγαλε δύο προσωπικούς δίσκους, έχοντας κερδίσει το βραβείο NRJ πρωτοεμφανιζόμενου γαλλόφωνου τραγουδιστή. Επίσης μετείχε στους αφιερωματικούς δίσκους για τον Jean Jacques Goldman, καθώς και σε τέσσερα τραγούδια για διαφορετικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, ενώ έχει ηχογραφήσει το ντουέτο L’étoile, Les yeux au ciel, Le bonheur en face με τη νικήτρια της Γιουροβίζιον Céline Dion (SWI 88).

Αξίζει να σημειωθεί (μια πληροφορία που εντοπίσαμε μόνο εμείς!) ότι τα στάδια προετοιμασίας (εν είδει παρασκηνίων) του πρώτου του άλμπουμ το 2013 προβλήθηκαν σε μια σειρά 13 διαδικτυακών εκπομπών. Ποιος παρουσίαζε αυτά τα παρασκήνια; Ο Νίκος Αλιάγας!

aliagas-2aliagas

 

Παράλληλα, έχει παίξει σε ροκ-όπερες, το Mozart, l’opéra rock, όπου υποδυόταν τον Antonio Salieri και το La Légende du roi Arthur , όπου υποδύθηκε τον Βασιλιά Αρθούρο, δύο παραστάσεις sold-out, με τη δεύτερη να κάνει περιοδεία και στις γαλλόφωνες χώρες. Πήγε και στο φετινό Danse avec les stars, όπου αποκλείστηκε το Σάββατο που μας πέρασε. Με αφορμή αυτό το γεγονός έδωσε μια συνέντευξη στο Télé-Loisirs, όπου εκδήλωσε την επιθυμία να ξεκινήσει άμεσα κάτι καινούργιο: “Μου αρέσει η πρόκληση. Έκανα τη ροκ-όπερα για τον Μότσαρτ, έκανα τον βασιλιά Αρθούρο… δεν ήταν στο πρόγραμμά μου να εμφανιστώ σε μούζικαλ, αλά το έκανα. Έκανα το Dance avec les stars, παρόλο που δεν είμαι χορευτής… Αγαπώ τις μεγάλες προκλήσεις! Η Γιουροβίζιον θα ήταν μεγάλο project, αλλά γιατί όχι;“.

florent-mothe-2

Ακολουθεί το link από την επίμαχη συνέντευξη, καθώς κι δύο τραγούδια του καλλιτέχνη, που έγιναν επιτυχίες:

http://www.programme-tv.net/news/musique/101405-florent-mothe-danse-avec-les-stars-representer-la-france-a-l-eurovision-pourquoi-pas-video/

https://www.youtube.com/watch?v=DNIzkLjhcfQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.