Βουλγαρία: Καμία πρόθεση επιστροφής στην Eurovision στο κοντινό μέλλον

Βουλγαρία: Καμία πρόθεση επιστροφής στην Eurovision στο κοντινό μέλλον

Σύμφωνα με δήλωση του κρατικού καναλιού της Βουλγαρίας, BNT, η χώρα δεν έχει καμία πρόθεση να επιστρέψει στο άμεσο μέλλον στον διαγωνισμό της Eurovision, καθώς ο διαγωνισμός δεν ταιριάζει πια στην στρατηγική του καναλιού.

Μέσα από τον λογαριασμό του BNT Eurovision στο Twitter, δηλώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για επιστροφή στον διαγωνισμό. Κατόπιν ερώτησης στο  Twitter του BNT Eurovision Bulgaria για πιθανή επιστροφή η απάντηση ήταν:

“[…] περισσότερη σιγουριά για τον θέμα θα υπάρξει αργότερα . Σ’ αυτή την φάση δεν υπάρχουν σχέδια για μια επιστροφή στο κοντινό μέλλον καθώς το προϊόν δεν ταιριάζει πια στο περιεχόμενο της στρατηγικής του ραδιοτηλεοπτικού φορέα. 

Από την ανωτέρω απάντηση προκύπτει ότι το κρατικό κανάλι θα ανακοινώσει αργότερα μέσα στον χρόνο τις προθέσεις του. Μένει ωστόσο άγνωστο αν θα μεταδώσει τον φετινό διαγωνισμό όπως έκανε το 2015 όταν επίσης απείχε από το γεγονός.

Η πρόσφατη προϊστορία

Το βαλκανικό κράτος είχε αποσυρθεί από τον διαγωνισμό και το 2014 και 2015 για οικονομικούς λόγους. Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας τότε είχε δηλώσει ότι δεν δέχεται επαρκή κεφάλαια ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει στην Eurovision και ως εκ τούτου έπρεπε να επανεξετάσει την προσέγγιση του στον διαγωνισμό. Πριν το 2013 είχαν προκριθεί στον τελικό μόλις μία φορά από τις 9 εμφανίσεις τους.

Το 2016 η χώρα επέστρεψε στον διαγωνισμό με την Poli Genova και το τραγούδι “If love was a crime” πετυχαίνοντας μια 4η θέση, την καλύτερη θέση της χώρας στον διαγωνισμό μέχρι τότε. Την επόμενη ακριβώς χρονιά στο Κίεβο ο Kristian Kostov θα φτάσει την χώρα ένα βήμα πριν την νίκη κατακτώντας την 2η θέση.Η επιτυχία όμως δεν συνεχίστηκε από τους   Equinox το 2018 οι οποίοι παρά τις ψηλές προσδοκίες τερμάτισαν στην 14η θέση.

Παρά την γενικότερη ανοδική πορεία της χώρα στην Eurovision τον Οκτώβριο του 2018 το κρατικό κανάλι ανακοίνωσε την απόσυρση της χώρας από τον διαγωνισμό της Eurovision, επικαλούμενο λόγους οικονομικού κόστους για την απόφαση αποχής από τον διαγωνισμό. In October of 2018, the broadcaster announced that it would no longer be participating in the Eurovision Song Contest. The broadcaster cited the financial costs of participating in the competition as the reason for withdrawal.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.