Βαθμολογήστε στο άρθρο το “Yes” και το “Repondez-moi”

Βαθμολογήστε στο άρθρο το “Yes” και το “Repondez-moi”

Δανία | Ben & Τan – Yes

Νικητές του φετινού Dansk Melodi Grand Prix αναδείχθηκαν οι Ben & Tan. Το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνίζονταν στον φετινό διαγωνισμό έχει τον τίτλο “Yes” και συγκέντρωσε το εντυπωσιακό ποσοστό του 61% στον Super Final του εθνικού τελικού που ψήφιζε μόνο το κοινό.

Οι Ben & Tan είναι δύο νέοι καλλιτέχνες, ο Ben (Benjamin Rosenbohm) και η Tan (Tanne Amanda Balcells) οι οποίοι συμμετείχαν φέτος στην 12η σαιζόν του X-Factor της Δανίας. Εκεί γνωρίστηκαν και δήλωσαν συμμετοχή στον εθνικό τελικό της Δανίας με πολύ θετικό κι ανεβαστικό Yes. Συνθέτες του τραγουδιού είναι οι Emil LeiJimmy JanssonLinnea Deb οι δύο τελευταίοι είναι Σουηδοί με πολυάριθμες συμμετοχές στο Melodifestivalen και μάλιστα η Linea ήταν μία από τους συνθέτες του Heroes.

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας:

Γιάννης Κωστίκας: 5

Αναστασία Πετράκη: 6

Δημήτρης Μαντζίλας: 9

Κώστας Καραχάλιος: 5

Γιώργος Τσεκούρας: 7

Ανδρέας Κορυπάς: 1

Γιάννης Μαυρίδης: 3

Μ.Ο.: 5,14

Βαθμολογήστε την συμμετοχή της Δανίας, "Yes"

Ελβετία | Gjon’s Tears – Repondez-moi

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ελβετίας φέτος επέλεξε ως εκπρόσωπο της χώρας τον 21χρονο Gjon’s Tears (Gjon Muharremaj) με το τραγούδι Repondez-moi, στο οποίο ο ερμηνευτής θέτει αρκετά υπαρξιακά ερωτήματα. Το καλλιτεχνικό του όνομα έχει προκύψει από μία ερμηνεία του για το τραγούδι του Elvis Prisley Can’t Help Falling in Love σε ηλικία 9 ετών, όπου συγκίνησε τον παππού του.

Ο Gjon γεννήθηκε στην Ελβετία από Αλβανούς γονείς, και έκανε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στο Albania Got Talent το 2010 όπου έφτασε μέχρι τον τελικό. Το 2012 συμμετείχε στο αντίστοιχο σόου της Ελβετίας και το 2019 στο Γαλλικό The Voice με μέντορα τον ΜΙΚΑ, όπου και στα δύο έφτασε έως τα ημιτελικά. Ο Gjon κινείται κυρίως σε Indie ήχους και τραγουδάει στα Αγγλικά, Γαλλικά αλλά και Αλβανικά.

Το τραγούδι Repondez Moi (Απαντήστε μου) που φέτος αποτελούσε μεγάλο φαβορί, έχει γαλλικό τίτλο και το μεγαλύτερο μέρος του είναι γραμμένο στα γαλλικά. Ωστόσο έχει και αλβανικούς στίχους κι έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision μια χώρα εκτός της Αλβανίας χρησιμοποιεί την αλβανική γλώσσα στους στίχους της. Ανάμεσα στους συνθέτες του τραγουδιού συναντάμε τον Jeroen Swinnen ο οποίος ήταν ένας από τους συνθέτες του Me and my guitar για τον Tom Dice.

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας:

Γιάννης Κωστίκας: 10

Αναστασία Πετράκη: 6

Δημήτρης Μαντζίλας: 10

Κώστας Καραχάλιος: 2

Γιώργος Τσεκούρας: 10

Ανδρέας Κορυπάς: 10

Γιάννης Μαυρίδης: 7

Μ.Ο.: 7,86

 

Βαθμολογήστε την συμμετοχή της Ελβετίας "Repondez-Moi"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.