Βαθμολογήστε στο άρθρο το “Story Of My Life” και το “Think About Things”

Βαθμολογήστε στο άρθρο το “Story Of My Life” και το “Think About Things”

Παρά την ακύρωση της Eurovision 2020 ως INFE Greece συνεχίζουμε κανονικά τα αφιερώματα στις συμμετοχές του φετινού διαγωνισμού. Σήμερα σειρά έχουν οι συμμετοχές της Ιρλανδίας και της Ισλανδίας.

Ιρλανδία – Lesley Roy – Story Of My Life

Η Ιρλανδία επέλεξε για την Eurovision 2020 με εσωτερική επιλογή την Lesley Roy μια τραγουδίστρια 34 ετών από το Δουβλίνο με το τραγούδι Story Of My Life. Η Lesley ξεκίνησε την μουσική της καριέρα σε ηλικία 20 χρονών όταν υπέγραψε συμβόλαιο με την Αμερικάνικη δισκογραφική εταιρεία Jive Records.

Το 2008 κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο Unbeautiful με παραγωγό τον Σουηδό Max Martin ο οποίος έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της Pop βιομηχανίας (Britney Spears, Celine Dion, Christina Aguilera, Katy Perry κα) ενώ το ομώνυμο τραγούδι μπήκε στα charts αρκετών χωρών στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ.  Η Lesley Roy έχει αρκετά σημαντική καριέρα και ως συνθέτης καθώς έχει γράψει τραγούδια για αρκετούς καλλιτέχνες όπως οι Adam Lambert, Miss Montreal, Medina, Jana Kramer, και Marlee Scott.

Το Story Of My Life είναι ένα Uptempo Pop/Rock τραγούδι γραμμένο εξολοκλήρου στα αγγλικά σε σύνθεση της ίδιας της Lesley Roy αλλά και των Robert Marvin, Catt Gravitt, Tom Shapiro. Το τραγούδι μιλάει για τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσει κάποιος στην ζωή του που όμως πρέπει να τις ξεπεράσει και να επιστρέψει δυνατότερος. Σύμφωνα με την Lesley Roy το τραγούδι έχει επίσης σαν στόχο να προβάλλει την εικόνα μιας σύγχρονης Ιρλανδίας ενώ στο videoclip υπάρχουν πολλές αναφορές στην LGBT κοινότητα.

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας:

Γιάννης Κωστίκας: 4

Κώστας Καραχάλιος: 4

Ανδρέας Κορυπάς: 6

Γιάννης Μαυρίδης: 2

Γιώργος Τσεκούρας: 4

Αναστασία Πετράκη: 6

Δημήτρης Μαντζίλας: 8

Μ.Ο.: 4,86

Βαθμολογήστε την συμμετοχή της Ιρλανδίας "Story Of My Life"

Ισλανδία – Daði og Gagnamagnið  – Think About Things

 

Η Ισλανδία επέλεξε την συμμετοχή της για την Eurovision 2020 μέσω του εθνικού τελικού της το Söngvakeppnin 2020 στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 10 τραγούδια. Αυτά τα τραγούδια ήταν χωρισμένα σε 2 ημιτελικούς, ενώ ο τελικός ήταν χωρισμένος σε δύο γύρους. Νικητές από όλη αυτή την διαδικασία αναδείχθηκαν οι Daði og Gagnamagnið με το τραγούδι Think About Things οι οποίοι ήρθαν πρώτοι σε όλους τους γύρους του διαγωνισμού.

Ο Daði Freyr Pétursson που είναι ο κεντρικός ερμηνευτής του συγκροτήματος είναι γεννημένος το 1992 στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέυκιαβικ, αλλά μεγάλωσε στην Δανία. Ξεκίνησε την μουσική του καριέρα με το συγκρότημα  RetRoBot με το οποίο κέρδισε το φεστιβάλ Músíktilraunir. Το υπόλοιπο συγκρότημα Gagnamagnið (όγκος δεδομένων) αποτελείται από την σύζυγο του Daði την Árný Fjóla Ásmundsdóttir και τις 2 αδελφές του. Ο Daði με το συγκρότημα του ήταν υποψήφιοι και στον εθνικό τελικό του 2017 με το τραγούδι Is This Love? όπου έφτασαν έως την δεύτερη θέση.

Το τραγούδι Think About Things είναι ένα Synth-Pop τραγούδι σε σύνθεση του ίδιου του Daði Freyr. Το τραγούδι κυκλοφόρησε σε δύο εκδόσεις μια στα Ισλανδικά και μια στα Αγγλικά. Η ισλανδική έκδοση είχε τίτλο Gagnamagnið όπως το όνομα του συγκροτήματος, διαγωνίστηκε στους ημιτελικούς και είχε σαν θέμα ότι τα μέλη του συγκροτήματος έρχονται από το μέλλον με σκοπό να σώσουν τον κόσμο με τον νέο τους χορό. Η Αγγλική έκδοση αναφέρεται στην κόρη του τραγουδιστή που είναι μόλις ενός έτους και τα αισθήματα του για αυτήν.

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας:

Γιάννης Κωστίκας: 10

Κώστας Καραχάλιος: 4

Ανδρέας Κορυπάς: 7

Γιάννης Μαυρίδης: 7

Γιώργος Τσεκούρας: 5

Αναστασία Πετράκη: 6

Δημήτρης Μαντζίλας: 10

Μ.Ο.: 7

 

Βαθμολογήστε την συμμετοχή της Ισλανδίας "Think About Things"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.