Βαθμολογήστε στο άρθρο το “Prison” και το “Attention”

Βαθμολογήστε στο άρθρο το “Prison” και το “Attention”

To infegreece.gr συνεχίζει τα αφιερώματα στις συμμετοχές της Eurovision 2020 η οποία ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του ιού COVID-19.

Μολδαβία | Natalia Gordienko – Prison

H Μολδαβία επέλεξε την εκπρόσωπο της για την Eurovision 2020 μέσο του εθνικού της τελικού, Finala națională 2020. Στον εθνικό τελικό διαγωνίστηκαν συνολικά 20 συμμετοχές και ο νικητής προέκυψε κατά 50% από την κριτική επιτροπή και κατά 50% από televoting. Νικήτρια αναδείχθηκε η Natalia Gordienko με το τραγούδι Prison η οποία ήρθε πρώτη τόσο στην βαθμολογία της επιτροπής όσο και του televoting.

H Natalia Gordienko γεννήθηκε το 1987 στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας, Κισινάου, αλλά έχει Ουκρανική καταγωγή. Ξεκίνησε την μουσική της καριέρα σε ηλικία μόλις 15 ετών συμμετέχοντας σε διάφορους μουσικούς διαγωνισμούς στην Μολδαβία αλλά και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Σε ηλικία μόλις 19 χρονών συμμετείχε στην Eurovision 2006 της Αθήνας, μαζί με τον Arsenium και τον Connect-R με το τραγούδι Loca φτάνοντας στην 20η θέση. Κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο το 2010, ενώ ανάμεσα στους διαγωνισμούς που κατέκτησε την πρώτη θέση είναι το New Wave και το Slavianski Bazaar.

Το τραγούδι Prison είναι μια μπαλάντα γραμμένη εξολοκλήρου στα αγγλικά. Ανάμεσα στους Δημιουργούς του τραγουδιού είναι ο Έλληνας συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος, ο οποίος έχει συνθέσει αρκετά τραγούδια για την Eurovision, παίρνοντας μάλιστα πολύ υψηλές θέσεις, ενώ φέτος είχε συνθέσει και τις συμμετοχές της Ελλάδας και της Εσθονίας. Οι υπόλοιποι συνθέτες είναι ο Ρώσος superstar Philipp Kirkorov και η Αμερικανή παραγωγός Sharon Vaughn.

Η βαθμολογία της συντακτικής μας ομάδας:

Γιάννης Κωστίκας: 2

Κώστας Καραχάλιος: 3

Ανδρέας Κορυπάς: 7

Αναστασία Πετράκη: 1

Δημήτρης Μαντζίλας: 8

Γιώργος Τσεκούρας: 7

Γιάννης Μαυρίδης: 5

Μ.Ο.: 4,71

Βαθμολογήστε την συμμετοχή της Μολδαβίας, "Prison"

Νορβηγία | Ulrikke – Attention

H Νορβηγία επέλεξε την συμμετοχή της για την Eurovision 2020 μέσω του φεστιβάλ της Melodi Grand Prix 2020 το οποίο φέτος λόγω της επετειακής 60ης διοργάνωσης αποτελούταν από 5 ημιτελικούς. Στον τελικό συμμετείχαν συνολικά 10 τραγούδια και αποτελούταν από 3 γύρους, όπου στον 3ο γύρο συμμετείχαν οι 2 πρώτες συμμετοχές. Νικήτρια από την όλη διαδικασία αναδείχθηκε η Ulrikke με το τραγούδι Attention.

Ulrikke Brandstorp ξεκίνησε την μουσική της καριέρα συμμετέχοντας σε αρκετά talent show της χώρας της όπως το Idol, το The Voice και το Stjernekamp. Το 2017 συμμετείχε ξανά στον εθνικό τελικό της Νορβηγίας με το τραγούδι Places φτάνοντας στην 4η θέση. Αν και την προσφέρθηκε από την Νορβηγική τηλεόραση να συμμετάσχει απευθείας στο Melodi Grand Prix 2021 εκείνη αρνήθηκε.

Το Attention είναι μια μπαλάντα γραμμένη εξολοκλήρου στα αγγλικά. Συνθέτες του τραγουδιού είναι η ίδια η Ulrikke, μαζί με τον Kjetil Mørland ο οποίος συμμετείχε στην Eurovision 2015 με το τραγούδι Monster Like Me σε ντουέτο με την Debrah Scarlett φτάνοντας ως την 8η θέση, καθώς επίσης με τον Christian Ingebrigtsen μέλος του Βρετανο-Νορβηγικού συγκροτήματος Α1.

Η βαθμολογία της συντακτικής μας ομάδας:

Γιάννης Κωστίκας: 9

Κώστας Καραχάλιος: 10

Ανδρέας Κορυπάς: 10

Αναστασία Πετράκη: 7

Δημήτρης Μαντζίλας: 10

Γιώργος Τσεκούρας: 8

Γιάννης Μαυρίδης: 8

Μ.Ο.: 8,86

Βαθμολογήστε την συμμετοχή της Νορβηγίας, "Attention"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.