Βαθμολογήστε στο άρθρο το “Move”, το “Kemama” και το “Looking Back”

Βαθμολογήστε στο άρθρο το “Move”, το “Kemama” και το “Looking Back”

Όπως σας ενημερώσαμε και σε προηγούμενο μας άρθρο, οι φετινές συμμετοχές θα παρουσιαστούν κανονικά από την ιστοσελίδα μας ως φόρος τιμής παρόλο που ακυρώθηκε η Eurovision 2020.

Σουηδία | The Mamas – Move

Οι Mamas αποτελούνται από την Ashley Haynes (γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1987 στην Ουάσιγκτον) την Loulou Lamotte (γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1981 στο Μάλμε) και την Dinah Yonas Manna (γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1981 στη Στοκχόλμη). Το τέταρτο μέλος η Paris Renita, αποχώρησε από τις Mamas το 2019.

Το συγκρότημα το 2019 παρείχε φωνητικά στον John Lundvik με την συμμετοχή του “Too Late For Love” όπου εκπροσώπησε τη Σουηδία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ και τερμάτισε στην 5η θέση.

Στα τέλη του 2019, ανακοινώθηκε ότι οι Mamas θα επέστρεφαν στο Melodifestivalen, αυτή τη φορά με δικό τους τραγούδι. Το “Move” με τις Mamas συμμετείχε στο πρώτο ημιτελικό στο Linköping και προκρίθηκαν άμεσα στο τελικό που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 2020 στο Friends Arena στη Στοκχόλμη. Οι Mamas κέρδισαν το Melodifestivalen 2020 με συνολικά 137 βαθμούς, που σημαίνει ότι θα εκπροσωπούσαν τη Σουηδία στο διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision 2020 πριν την ακύρωση του διαγωνισμού από τον Κορωνοϊό.

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας:

Γιάννης Κωστίκας: 5

Κώστας Καραχάλιος: 2

Αναστασία Πετράκη: 4

Ανδρέας Κορυπάς: 10

Γιάννης Μαυρίδης: 5

Γιώργος Τσεκούρας: 7

Δημήτρης Μαντζίλας: 7

Μ.Ο.: 5,57

Ψηφίστε στο Poll που ακολουθεί, βαθμολογώντας το τραγούδι από το 1 έως το 10:

 

Με άριστα το 10 και ελάχιστο το 1, πόσο θα βαθμολογούσατε τη συμμετοχή της Σουηδίας, "Move";

Τσεχία | Benny Cristo – Kemama

Συνολικά 7 καλλιτέχνες ή καλλιτεχνικά σχήματα διεκδίκησαν το εισιτήριο για να εκπροσωπήσουν την Τσεχία στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Benny Cristo με το τραγούδι Kemama.

Ο Benny Cristo (Ben da Silva Cristovao το πλήρες όνομα του), είναι ένας Hip-Hop/R’n’B καλλιτέχνης. Είναι 32 ετών και έχει καταγωγή από την Αγκόλα από την μεριά του πατέρα του. Από το 2009 ασχολείται με την μουσική, είναι ένας απo τους πλέον σημαντικούς καλλιτέχνες της Hip-Hop σκηνής της Τσεχίας, με αρκετές επιτυχίες και πολλές συνεργασίες. Παράλληλα με την μουσική ασχολείται και με το Jiu Jitsu. To τραγούδι Kemama κινείται σε καλοκαιρινούς R’n’B ρυθμούς, συνθέτες του οποίου είναι μαζί με τον Benny, οι Osama Verse-AtileCharles SarpongRudy Ray. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Benny Cristo δεν ήταν ένα από τα φαβορί του εθνικού τελικού, στο poll του INFE Greece μάλιστα κατατάχθηκε μόλις 6ος.

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας:

Γιάννης Κωστίκας: 4

Κώστας Καραχάλιος: 4

Αναστασία Πετράκη: 8

Ανδρέας Κορυπάς: 3

Γιάννης Μαυρίδης: 3

Γιώργος Τσεκούρας: 5

Δημήτρης Μαντζίλας: 5

Μ.Ο.: 4,57

Ψηφίστε στο Poll που ακολουθεί, βαθμολογώντας το τραγούδι από το 1 έως το 10:

Με άριστα το 10 και ελάχιστο το 1, πόσο θα βαθμολογούσατε τη συμμετοχή της Τσεχίας, "Kemama";

 

Φινλανδία | Aksel – Looking Back

H Φινλανδία επέλεξε την συμμετοχή της μεσώ του εθνικού τελικού, UMK 2020. Συνολικά διαγωνίστηκαν 6 καλλιτέχνες άλλα νικητής στέφθηκε ο Aksel με το “Looking Back”.

Ο 22χρονος Aksel Kankaanranta γεννήθηκε στις 28 January 1998 στο Turku της Φινλανδίας. Για πρώτη φορά η χώρα του τον γνώρισε όταν συμμετείχε στο The Voice of Finland το 2017 και κατέκτησε την δεύτερη θέση. Στη συνέχεια εμφανίστηκε στο βραβευμένο τοπικό megahit Jättiläinen (Giant), από τον Φιλανδό καλλιτέχνη Pyhimys.

Το τραγούδι “Looking Back” του Aksel είναι ένα τραγούδι για την παγκόσμια φθορά, την αγάπη και το αίσθημα της ανεπάρκειας. Το Looking Back είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ των Joonas Angeria και Whitney Phillips, καθώς και των αδελφών Connor, Toby και Riley McDonough, που βρίσκονται πίσω από το αμερικανικό συγκρότημα pop-rock, Before You Exit. Η Joonas Angeria, από τη Φινλανδία, έχει συνθέσει μουσική για φινλανδικά και διεθνή αστέρια όπως οι Alma, Vesala, Julie Bergan και Isac Elliot. Η Whitney Phillips έχει γράψει τραγούδια για τις Christina Aguilera, Zara Larsson και άλλων καλλιτεχνών.

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας:

Γιάννης Κωστίκας: 5

Κώστας Καραχάλιος: 3

Αναστασία Πετράκη: 4

Ανδρέας Κορυπάς: 5

Γιάννης Μαυρίδης: 5

Γιώργος Τσεκούρας: 4

Δημήτρης Μαντζίλας: 8

Μ.Ο.: 4,86

Ψηφίστε στο Poll που ακολουθεί, βαθμολογώντας το τραγούδι από το 1 έως το 10:

Με άριστα το 10 και ελάχιστο το 1, πόσο θα βαθμολογούσατε τη συμμετοχή της Φινλανδίας, "Looking Back";

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.